Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Generalrepetition

Ikväll var vi på klubben och körde generalrepetition inför rallylydnadstävlingen.

Vi satte upp en nybörjar- och en fortsättningsbana. Det var allmän träning ikväll, så därför var det ytterst förvånande att det bara var knappt ett halvdussin hundar på plats förutom oss (också runt ett halvdussin). Denna soliga, härliga vårkväll!

Iallafall körde Kasper och jag nybörjarbanan tre gånger. Det gick riktigt skapligt även om han någon gång strulade på Fronten och någon gång hoppade efter handen/godisfickan när han skulle in till min vänstra sida. Vi tränade dessa moment ett par gånger separat utanför banan.

På slutet ville några att vi skulle byta ut ett par av skyltarna till några andra de ville köra en sista gång. Vi bytte en fyra–fem skyltar och sen körde jag direkt utan att gå banvandring emellan. Kasper gick som ett tänt litet ljus! Agneta, som tittade på och lekte domare, sade att han nosade bara en gång (rekord för Kasper!) och sen blev han lite väl intresserad av en viss keeshond, som körde fortsättningsbanan lite längre bort, vid något tillfälle. Det kan ha blivit sträckt koppel där. Annars var det perfekt!

Supernöjd med detta avslutade jag, vill att både han och jag ska ha denna suveräna målbild i huvudet inför lördag morgon. Tyvärr ska ju vädret bli kallt och regnigt på lördag. Tur i oturen att vi startar så pass tidigt, då bör han inte ha hunnit kallna och surna till för mycket, hoppas jag. Sen kan han ju ligga och mysa under en filt i bilen resten av dagen.

Nu hoppas jag att han och jag kan hålla oss i en likadan träningsbubbla på lördag, så kommer det att gå bra. Ni som läser detta får gärna hålla tummarna!

5 kommentarer

 1. Hej, jag ska försöka hitta dig och hälsa imorgon, ska dit och kolla när en kompis tävlar på samma täving som du och Kasper. Vi ses. Lycka till! 🙂

 2. Hej!
  Vad trevligt, kommer ni att vara där lika tidigt som jag? Vi får hålla utkik.

  Tack, Eva o Kasper

 3. Lycka till nu imorgon och kör hårt.

 4. Tack!
  Blev lite nervös nu på promenaden, när Kasper plötsligt bjuder på spontana lägganden utan kommando. Så vill vi INTE ha det imorgon…

 5. vi håller tummar och tassar och är väldigt nyfikna på hr det gått!
  Hoppas vädret har varit bättre i Sthlm än i gbg, här regnar det och är iskallt..

Kommentarsfunktionen är avstängd.