Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

PM till rallylydnadstävlingen har kommit

Det blir en lång dag nästa lördag. De kör två nybörjarklassgrupper pga. 57 startande, och jag hamnade i grupp 1. Det innebär anmälan mellan 06.30–07.00. Jösses… Sen har jag startnummer 12, vilket antagligen gör att jag är färdigtävlad runt 8-tiden.
Men sen är prisutdelningen inte förrän 13. Räknar givetvis inte med att hamna där, men det kan ju vara kul att gratta dem som gör det. Man kör däremellan även en fortsättningsklass och en avancerad klass, därav det långa tidsspannet emellan.
Efter prisutdelningen följer DM med de tre bästa ekipagen i varje klass. För avancerad klass innebär det alla tre, för de är bara tre startande… 🙂
Mitt på dagen bjuds det också på uppvisning i freestyle, det kan ju vara jättekul att kika på.

Roligt är att det är tre dsg som startar i nybörjarklassen. Det är över huvudtaget mycket större spännvidd på raser än vid många andra typer av tävlingar. Jag räknar till 19 olika raser i min grupp (av 30), ytterligare 13 nya raser i grupp 2 (av 27 startande), ytterligare 6 nya raser i fortsättningsklass (av 11 startande). Det innebär totalt 38 startande raser. Jag räknar då Blandis som en ras.

Och det är nio startande från VaBK.

1 kommentar

Kommentarsfunktionen är avstängd.