Jag hade lite papper som ändå skulle till klubben så jag tänkte passa på att köra ett litet träningspass med buren och se om det gick att träna den andra hunden medan den första var just i buren. Trodde det skulle vara tomt på klubben. Men icke. Fyra–fem personer tränade agility, men det var i bortre änden av plan så jag tänkte att jag stör nog inte så mycket.
Men lite pip blev det… 🙂

Jag började med att ställa fram ett halvdussin rallyskyltar rakt framför buren och sen tog jag ut hundarna ur bilen. Jag lät dem gå in och ut ur buren några varv och matade upp intresset för den. Sen fick Kasper börja i buren medan jag lekte lite med Lakrits. Jodå, för att vara första gången på appellplan så lekte han. Inte jättelänge, men med ett par fina gripanden. Jag testade en slags repfrisbee som var klubbens – halvkul. Bäst var kaninskinnet ändå. Sedan körde jag lite allmän shejping och här börjar Stå och Utgångsposition komma som frivilliga beteenden, liksom till min glädje lite Hoppstå. Vi har inte kört detta alls mycket, så det var kul att se. Sitt belönar jag sällan, för det kommer så spontant ändå, och Ligg har vi inte hunnit till än. Handtarget är också populärt.

Sen var det Lakrits tur att vara i buren. Jag hade med mig hans 16-mål och han fick hela den inne i buren. Bra, sade Lakrits. Men när portionen var slut en minut senare var det inte lika bra. Han pep rätt rejält, men Kasper och jag fortsatte att gå den lilla korta rallybanan. Det var kanske fyra skyltar nedåt, sen en vändning och uppåt igen. Då tystnade Lakrits och jag bröt banan med Kasper och gick istället bort för att belöna Lakrits. Sedan gick vi tillbaka och fortsatte banan ut. Det roliga med Kasper är att han i princip inte nosade någonting i gräset. Kan det vara att planen är så torr eller att det inte är nån regelbunden träning där nu? För att det skulle vara att han lärt sig vågar jag väl inte tro… Men det går nog en del folk där även nu sommartid, tror jag bestämt. Tja, bra var det iallafall.

Jag bytte hundar igen och körde lite mer burlek. Kan konstatera att det blir trångt och rörigt när båda hundarna går in samtidigt… 🙂

Lite mer kort träning med Lakrits med fritt följ och lite svängar. Mest höger, men han är inte helt borta om jag gör en tydlig vänstersväng. Utnyttjade ett par rallyskyltar att svänga runt. Sen körde jag ett rallypass till med Kasper. Fortfarande lite gnäll från Lakrits, men det var väsentligt lägre jämfört med första passet vi gjorde. Det ska nog gå att få till detta så småningom.

Vi avslutade med att softa på altanen. Jag fikade och hundarna fick koppla av. Det känns som en inte alltför lång, men rätt konstruktiv, träning idag.