Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Träning i följsamhet

Häromdagen bad jag husse spela in Lakrits och mig när vi tränade följsamhet i trädgården.
Filmen spelades in med en iPhone som råkade hållas uppochned, det blev en massa motljus och skakningar. Äkta dogma, alltså. 🙂 Men jag har mekat och åtminstone lyckats vända filmen rätt, även om jag inte har verktyg för att fixa ljuset.
Första filmsnutten gick träningen precis som den brukar gå när man ska visa för nån – åt pipan. Men istället för att plocka bort valde jag att ta med det klippet, för om inte annat ger det en god bild av hur vår träning har utvecklats. Andra halvan av filmsnutten går det mycket bättre!
Visst kan ni nästan inte hålla er? Här kommer filmen:

3 kommentarer

  1. Hittade in på din blogg, häliga hundar ni har!

    Jag tycker absolut inte att du ska säga att det gick åt pipan. Ser jättebra ut och han har ju fin fokus på dig under lång tid – trots att han bara är 15,5 vecka! Det kommer gå kanon för er framöver 🙂

    //Pernilla

  2. VA duktig han är lilla Lakrits, har så fint fokus på dig. Testa att ta ett steg framåt när han stter sig snett så ska du se det går lättare att hitta rätt position.

  3. Pillan: Hej, trevligt att du hittade hit! Gick åt pipan gjorde det ju inte egentligen, men jag jämför ju med vad han egentligen kan. Så som andra filmhalvan visar. Klart han är duktig för sin ålder!
    Tina: Eva B menar att man ska ta ett steg åt sidan hellre än framåt, så det är det jag gör (vet inte om det syns på filmen). Idag har jag även börjat vänta helt passiv när han kommer för långt fram och då kommer han (ofta runt mig) och ställer sig i skaplig position. Runt är väl inte hellyckat, men det är vad storebror gör, så han har kanske lärt sig från det.

Kommentarsfunktionen är avstängd.