Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Snöigt Strawberry fields

Puh!
Det vart till att pulsa en del på Strawberry fields. J Första vägen hade körts åtminstone för ett dygn sen, där gick bra att gå. Nästa väg hade promenerats av en eller två, lite jobbigare, men gick rätt bra. Sen ut på fältet var det ju helt orört, snön gick ibland över stövelskaften upp till knäna. Tanken var nu, förutom lite träning, att röja runt lite på fältet för att platta till snön aningen, så man förhoppningsvis kan komma dit fler gånger i vinter och träna.
Jag lade en apport uppe på den första stenen (synligt) och sen gick jag fyrkanten 3,5 sidor. I varje hörn snurrade jag runt lite för att platta till, och lade en boll/apport synligt. Efter 3,5 sida gick vi så rakt in till mitten och så skickade jag ospårat men synligt till de fyra hörnen. Fick dirigera lite till ett par av dem då han gick snett. Borde väl ha tagit tillbaka, men så långt tänkte jag inte där ute. Å andra sidan följde han dirigeringarna rätt fint.
Rak hämtning av boll.
Sen hade jag med en frisbee som han fick kuta runt efter, plus en bollkastare. Där tänkte jag att risken är ju att han aldrig hittar bollen, men det visade sig gå riktigt bra. När jag konstaterat att bollarna var möjliga att återfinna kastade jag en vinterapport som störning åt ena hållet och sen boll med apportkastaren åt andra hållet. Han fick ta bollen först, för annars skulle vi nog aldrig få in den igen. Nu fick han titta ordentligt några sekunder på islagplatsen innan han fick ta den som markering, och när det var klart fick han ta apporten som dirigering.
Till stenen blev det också en rak dirigering.
Rätt var det var kom en man på skidor med två hundar. Han stannade och tittade lite och frågade sedan om han kunde skida förbi (en bit bort). Lakrits, som just var ute för att leta efter en boll, fick därför stå still och vänta medan de åkte förbi. Sen var det svårt att hitta bollen, koncentrationen var borta. Jag fick stoppa, gå fram och belöna stoppet, sen sparka lite snö tills vi hittade den.
Nu hade vi båda tappat bort var apporten låg, så jag skickade honom på ett större sök och gick själv ut och letade. Hade tur och fick plötsligt syn på den svarta remmen som anades i snön. Riktade Lakrits dit och fick in den också. Tur där, för jag har bara två såna och de är ju inte så billiga.
Min lilla snögubbe.

8 kommentarer

  1. Vilken härlig bild på snögubben.

  2. Ja, Anonym, för att vara tagen med en mobilkamera så är jag riktigt nöjd. Hoppas vi kan ta lite ännu bättre bilder med riktig kamera ute i snön snart!

  3. Ja, nu blir det minsann ännu mer synbart avslöjat om linjerna är raka eller ej… Men Lakritspojken skötte sig ser jag! Synd att jag jobbade idag när det var så härligt väder. – Just det, ska också plocka fram mina vinterdummies. Smörja in med paraffinolja först kanske.

  4. Ja, åt andra hållet var de inte lika fina. Eller – raka var de, fast inte mot rätt punkt. 🙂 Min miss där som inte såg till att han verkligen var rakt på innan jag skickade …

    Det var superfint väder idag! Men det blir väl fler såna dagar då vi kan stöka till nåt vackert orört fält. Jag smörjde mina med paraffinolja i våras, tänkte att det duger ett tag. Och de samlade inte farligt mycket snö. Får väl smörja upp igen snart, förstås.

  5. Åh så skönt att slippa den jobbiga kommentarsfunktionen på blogspot.

    • hundadmin

      9 december 2012 at 16:41

      Ja, ännu har jag inte hunnit se om jag behöver greja med kommentarsfunktionen här. Ju enklare, desto bättre, bara man slipper spammare och nedskräpare. 🙂

      Kul att du hittat hit, förresten!

  6. rolav@home.se

    9 december 2012 at 17:02

    Fint!

Kommentarsfunktionen är avstängd.