20150614_125638Idag, bara några dagar efter hemkomsten från en månadslång resa i Europa, startade vi på working test utanför Sala. Lakrits och jag har hunnit träna en gång sedan hemkomsten, så hur skulle han vara idag på provet?

Jag gick i par med Annika och Cheysie. Hon hade nr 14 och började på ruta 1. Det kastades två markeringar där Cheysie skulle ta in den först kastade och Lakrits den andra. Detta blev vår sämsta ruta, för den första markeringen såg han inte. Han försvann in i vegetationen och det blev rätt mycket tillbakakallning och skick ut igen innan han var rätt. Då avslutade han med att tappa apporten på marken framför mig – han som aldrig gör sånt! Ekipagen skulle sedan byta plats och sen gjordes det om samma kast, men vi skulle ta den apport vi tidigare inte tagit. Nu gick det bättre och han spikade i princip den. 11 poäng.

Ruta 2 var en markering uppför en tallplanteslänt för den ena hunden och gång fram till en ny plats varifrån man skulle skicka på dirigering snett uppför en sandtagsslänt upp till en björk. Vi började med dirigeringen, han kom lite till höger, tog stoppet jättebra och sedan vänster trakt på utan mer blås. Fotgående tillbaka där vi bytte plats och Lakrits skulle ta markeringen som kom rätt kort bland tallarna. Inga problem. 19 poäng.

Den tredje rutan inleddes med fotgående varpå vi fick ställa oss bakom en gul grej medan Cheysie inledde. Det var ett störningskast åt vänster bakom en sandhög, skick i gattet mellan denna och en annan sandhög. Lakrits gick ut men vek av vid en mindre tredje sandhög varpå jag blåste stopp. Utom synhåll skickade jag honom Back varpå han gick rakt på apporten. 20 poäng.

På fjärde rutan fick Cheysie stanna tidigt i rutan medan vi gick fram efter skytten med domaren i hälarna. En snabb vändning till vänster för att se först ett kast åt vänster som hamnade bakom en liten kulle. Nästa kast kom inte som väntat åt höger, utan rakt ut ifrån vårt håll, men jag hann uppfatta det och riktade dit Lakrits som hann se lite av bågen. Därute var det mycket låg vegetation och hann försvann. Det tog en liten stund men sen kom han in med den. Jag riktade om och här hade han full koll och sprang precis i högerkant på kullen och plockade den direkt. 19 poäng.

Till sist var det vattenrutan. De kastade en dubbelmarkering på linje, en framför lilla ön och en bakom. Här var tempot och rakheten inte den bästa för Lakrits del, plus att jag fick blåsa en gång på den bakre apporten då han fastnade lite på ön. 16 poäng.

Jag fick totalt 85 poäng och är på det hela taget nöjd med honom med tanke på att vi just varit på en 750-milaresa och har en ganska ringa erfarenhet i elitklass.

Annika och Cheysie startnr 14 fick 91 p och en tredjeplats. Grattis!

Åsa och Mocca startnr 16 fick 90 p och precis utanför pallplats. Grattis!

20150614_125845_resized_1

Resultat (från höger):
1:a med 95 p Ilona Hobaer-Falkeland med Moorman’s Point Penlee
2:a med 92 p Ulrica Brorén med High Dream’s Anacostia
3:a med 91 p Annika Månsson med SE J(j)CH Zetastar Mighty Cheyenne