IMG_9776Nu finns bilder av varierande kvalitet att titta på. Jag försökte börja med en bild där föraren syns följt av ett antal bilder på hunden, detta för att göra det någorlunda möjligt att identifiera era adepter.

***

Idag var det Thorsvi-WT på Lilla Träskaten, premiär för oss i elitklass.

På förmiddagen fotade jag en del och hade mingelhunden Kasper med som allmän maskot. Lakrits startade på eftermiddagen.

Vår första ruta var nr 4: en markering i ruffen på andra sidan ett dike. Vi skulle stoppa hunden på väg ut mot markeringen och istället ta in en dummy som låg i vattnet i diket. Sen skulle markeringen in efteråt. Han tog stoppet jättebra, tvekade sen lite inför närsöket innan polletten ramlade ner. 17 poäng med lite avdrag för att Lacke var orolig vid sidan. Han var speedad vid första rutan och ville hoppavlämna.

Ruta 5: Kort fotgående först. Det kastades en markering snett åt höger som skulle ligga som störning. sen skulle en dirigering snett åt vänster in först. Vi stod till höger om en pinne, och när jag riktade om honom mot dirigeringen hoppade han till vänster om pinnen. Jag hade ställt upp oss för tajt mot pinnen. Med pinnen mellan oss skickade jag och det gick bra ändå. 16 poäng.

Ruta 1: Längre fotgående runt en kulle. Sen lång dirigering i en smal gata in i skogen. 17 poäng.

Ruta 2: Vi ställde upp i vänsterkant av en bredare startplats och såg en markering. Vi flyttade oss sedan lite åt sidan någon meter åt höger och tog en sned dirigering som han spikade. Inget blås alls. Tyvärr bar han den in som en cigarr. Ännu mer tyvärr så gjorde han en liten lov till en låg gran när vi skulle flytta oss tillbaka till plats 1 för att hämta in markeringen. Jag måste ha nageln i ögat mer på honom i såna lägen och ha honom ordentligt under Fot/Nära. Nu sade jag enligt åhörarna bara Kom här Lakrits (som på träning). Denna supermiss kostade oss många poäng! Markeringen spikades också, men vi slutade här på bara 5 poäng. Jag gissar att vi förlorade minst 10, kanske ännu mer, på pinkningen. 🙁

Ruta 3: Det kastades en trippelmarkering, varav vi skulle ta in två som fallit ganska nära varandra, men strunta i den tredje som fallit mer åt vänster. 17 poäng.

Totalt 72 poäng. Hade han inte pinkat är jag rätt säker på att vi haft minst 82 poäng, så det känns ju rätt surt och onödigt.

Lite mer ordning-och-reda-träning tills på söndag då det är dags för skarpt läge med WT Lidingö!

De bilder jag fotade kommer på en länk här så småningom.

Avslutningsvis var det väldigt kul med ett Thorsvi-WT och om det funkar att arra det igen vore det en rolig ny tradition!