Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

WT Lidingö – vår premiär i WT ekl gick lysande!

Vi hade uselt väder med regnskurar då och då och allt mer blåst. Så till den grad att det brakade ner ett träd när vi väntade vid ruta 1. Lite läskigt, faktiskt, att se ett träd bara falla ner rätt var det var. Som tur var på en plats där det inte fanns varken människor eller hundar.

Vi började med dubbelruta 4-5: dubbelruta med walkup. Lite oroligt fotgående och lite blåsande. 13 resp 15 poäng.

Ruta 1: dubbeldirigering. Lite blås på den första men andra var spik. 17 poäng.

Ruta 2: en störning som skulle ligga, sen en dirigering som han spikade. Därefter blev det strul med att få in markeringen som han uppenbarligen aldrig sett. Fick blåsa på honom utom synhåll. Men in kom den. 13 poäng.

Ruta 3: vår sista ruta, tillika den ruta som var dold till slutet poängmässigt för att hålla uppe spänningen. Vi spikade ruta 3! Det var en markering som skulle ligga. En markering till nedanför en ravin – den plockades in av en funktionär. Sen skulle vi börja med att skicka på en dirigering mellan dessa markeringar i en ganska snäv vinkel. Han ville vänster men jag hade is i magen och nejade och riktade om. Sen rakt skick ut. Inget blås, utan han bara sprang ut och hämtade. Sen skick på vänstra markeringen, också utan blås. Snygga avlämningar. Så inihelvete glad över det avslutet! Min bästa elitpojke! 20 poäng. Vi var det enda elitekipaget som fick full pott på den svåra rutan!

Totalt: 78 poäng och en femteplats. Jag är jättenöjd med hans premiär i elitklass på WT. Nu gäller det bara att vi grejar de där retliga ettorna på b-prov ökl också …

 

bild_elitresultat

2 kommentarer

 1. Fasen vad bra jobbat, stort grattis! Vi hade en av våra sämsta tävlingsdagar nånsin, men är glad att det gick bra för flera kompisar i alla fall! 🙂

  • hundadmin

   15 april 2015 at 14:26

   Jag har stor erfarenhet av sämsta tävlings-/provdagar, och vet hur surt det är. 🙁 Men ni kommer ju igen, Bosse är en duktig hund!

   Tack för grattiset, det värmer! 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.