Dagen har gått i naturens tecken. Rolf tog Lakrits på morgonpromenad in i en kohage och hittade ett antal stora, fina kantareller. Korna var av typen blandkor, fick vi lära oss av värden. Hm?
Det duggregnade en stund och ända från köksfönstret såg jag hur fiskarna slog i vattnet. Nu skulle man haft ett spö …
Lite senare på förmiddagen tog vi bilen några km i tanke att hitta en cache. Nu var terrängen åt det hållet så tråkig att vi övergav den tanken och istället hängav oss åt svampplockning åt andra hållet. Lakrits och Kasper röjde runt i skogen medan vi njöt av fynd som gula kantareller, trattisar, taggsvamp och karljohan. Vi såg också en hel del blodriska, men där har Rolf sett ett annat ställe där man kan plocka kassvis med sådana, så de fick anstå tills vidare.
Efter lunch och svamprensning tog Rolf och jag en roddtur utan hundar. Det var rogivande att glida fram på det stilla vattnet i sundet. Rolf rodde på utvägen och jag hem igen. Vi såg flera hägrar, de är alltid så mäktiga att se! Så planerade vi lite hur Rolf ska kasta lite svårare markeringar till Lakrits framöver. Det var lättare att se och planera utifrån vattnet än inifrån land.
På kvällen tog jag Lakrits på en kvällstur med lite rallyträning. Jag hade pannlampa, klicker och godis och detta möjliggjorde bra träning när vi råkade på igelkotten som Kasper hade närkontakt med härom kvällen. Nu blev det så bra att jag kunde klicka när Lakrits uppmärksammade det konstiga lilla djuret. Han tittade igen på det, sen på mig och klick! Skvallerträning av igelkott, helt enkelt. Kanon!
Sen tränade vi en del svängar och snurrar samt ganska många Fronten med 1-2-3-backning. Det går riktigt bra på det hela taget. Lite roligt var det att det första Lakrits gjorde sponant när han först fick se klickern i min hand var en Vänstersnurr. J
När Rolf tog en runda i skogsdungen bakom huset hittade han färsk älgbajs. Kan förklara att hundarna skällt till nån gång utan att det funnits någon utanför. Elstängsel gör att älgen nästan måste ha passerat precis utanför huset, finnas ingen annan väg om den inte hoppat.