Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

KM i rallylydnad 2011

Idag var det alltså KM i rallylydnad på klubben med ca 23 startande. Domare var Liss-Britt Elegård. Egentligen startade Kasper som nr 10 och Lakrits som nr 18, men jag lyckades få byta plats på dem. Det blev bättre för båda: lakrits fick inte fullt då många dofter att sniffa runt på och Kasper fick ett lite varmare och torrare gräs. Det var rejält daggblött i morse, och bara 7 grader när vi steg upp kl 8.
Deltagarna var mycket väl spridda, allt från rena nybörjare som bara gått ett fåtal gånger på nybörjarkurs till instruktörer som avancerat upp i klasserna.
Hur gick det, då?
Lakrits var alltså först ut och fick avdrag främst i början av banan för 7 nosningar och 1 sträckt koppel. Vi fick 2 poängs avdrag på helheten med totalbetyget 90 poäng och ”Bra jobbat”. Otroligt bra gjort, särskilt med tanke på att han inte kan skylt nummer 4, ”Sitt, Stå”. Den intensivövade vi efter att ha sett banan och innan vi klev in på plan. Han fick inga poängavdrag alls på den! De 90 poängen räckte till en åttondeplats, vilket jag är otroligt nöjd med!
Kasper fick också repetera skylt 4 innan det var dags för oss att göra entré på plan. Den skylten fick han faktiskt 1 poängs avdrag på för sent utförande. Häpp! Detsamma gällde skylt 10, Front, vänster ingång. I övrigt fick han 6 poängs avdrag på nosade på den första halvan av banan. Inga helhetsavdrag alls. Det ledde till hela 92 poäng och en sjätteplats! Min duktiga lilla gårdshund! Är så glad att han dessutom slog lillebror, vi har ju kämpat rätt länge med det här. Omdöme: ”Trevlig hjälpsam matte, jobbar hela tiden”. Det tackar jag extra för!
Vinnaren Carola fick hela 100 poäng, andrapristagaren 99 poäng och tredjepristagaren 98 poäng, så det var verkligen jämnt i toppen.
Nu blir det tävlingsstart i officiell nybörjarklass till våren, har jag tänkt mig. Vi kanske äntligen kan komma i åtanke för de där åtråvärda godkänd-poängen även i en sådan tävling.

7 kommentarer

  1. Grattis! Kul att Kasper kunde klå lillebrorsan 🙂

  2. Peter Holmqvist

    17 september 2011 at 14:30

    Grattis!

  3. Tack! Ja, med tanke på att Kasper och jag slitit med rallylydnad ett bra tag nu, så vore det ju sjutton om Lakrits, som inte ens kan alla skyltarna, bara skulle susa förbi så där utan vidare …
    Alla parter är glada och nöjda just nu. 😀

  4. Jaja, fast Lackemannen är ju så fantastiskt duktig att han kommer segla förbi storebror någon dag när han har nosat färdigt 🙂

  5. Ähum, det där får vi hoppas att inte Kasper läser … 🙂 Men du har en poäng där, när värsta hormonstinneriet har lagt sig hos tonårshunden så kanske han blir riktigt uppmärksam på mattes anvisningar. 😀

  6. Du behöver ju inte berätta allt för Kasper 🙂

  7. Nä, det är sant. Och han grejar ju inte ABC-boken så värst bra, heller … 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.