Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Torsholma – fem veckor

Idag har jag haft huvudet nere i flyttkartonger mest hela dagen. Halva husets inredning med husgeråd etc har åkt iväg med uzbeker till stans södra delar.

Men igår var jag i torpet och började tapetsera. Killarna jobbar också på av attan och nedre badrummet har nu fått ett klinkergolv.

2013-09-06 10.29.44 Observera särskilt den specialdesignade golvbrunnen som var så svår att få hitskickad. Självrensande ska den vara, låt oss hoppas att den utsagan stämmer.

Och Ove lägger björkgolvet så snabbt att jag knappt hinner med att se det, för han skyndar sig att lägga på täckpapp så det inte skadas av skor, material och verktyg. Men en hastig blick här och där har jag hunnit få.

2013-09-06 18.17.06 Notera att han bär särskilda golvläggarskor för att inte skada ytan. Det kallar jag byggkvalitet!

Och för den nyfikna – första rullen sovrumstapet är uppe. Bredvid syns den gamla svartvita.

2013-09-06 18.19.39 Lite jobbig är mönsterpassningen med skeva väggar och snedtak. Men man får ta det lugnt och ha tungan rätt i mun.

6 kommentarer

  1. Allting ser ut att rulla på, fint blir det!

    Som luttrad hundägare har jag lite roligt åt att golvläggaren är så noggrann med att inte skada golvet att han till och med har speciella skor; man vet ju vad hundklor kan göra med ett golv… 😉

    • hundadmin

      7 september 2013 at 21:13

      Hehe, jovisst. De vet ju att jag har hundar, de brukar träffa dem när jag är där. Har just diskuterat val av golv med tanke på klor. Därför gick t.ex. furugolv bort, som kanske annars vore naturligast i ett gammalt torp. Men furu är mjukare än björk.
      Jag tror mer det handlar om yrkesstolthet. Om golvet ska skadas, så ska det inte vara av honom iallafall.
      Hur går det med er renovering i Skåne, har ni hunnit komma igång än?

      • Nej, just nu handlar det mest om att bli klara med allt småfix i ”gamla” huset så vi kan sälja det. Sen kommer första fokus i Skåne att vara inomhushallen så vårt eget boende får helt enkelt komma i andra hand… Men vi kan ju bo där, även om det är i behov av renovering så är det inte akut överhängande. Man får helt enkelt stå ut med lite halvsunkighet ett tag framöver. 😉

  2. Oj, här går det framåt! Ser ju jättefint ut! 🙂

  3. hundadmin

    9 september 2013 at 17:26

    Tack Märta! Det blir till att rulla lite söderut sen och kika på det IRL. 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.