Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Torsholma – nu händer det grejer

Först husrenoveringen då: lilla toan går ännu inte att använda, men börjar se ganska klar ut. Den blir faktiskt rymligare än man kunde tro med tanke på det yttepyttiga utrymmet.

2013-09-02 16.10.04 Så här ser den råa väggen ut mellan köket och hallen. Det har såklart varit en yttervägg en gång i tiden, hallen är tillbyggd vid något senare tillfälle. Inga klena väggar, här inte. Intill denna vägg kommer mina vinflaskor att kunna vila tryggt.

2013-09-03 16.02.59

Köksskåpen börjar komma på plats, bortsett från det reklamerade högskåpet då.  2013-09-03 12.53.06

Där vattenpasset står ska induktionsspisen in.
2013-09-03 12.52.58

Dörrar och lådor nästan på plats.2013-09-03 12.52.46Hål i högskåpet för mikro. Nya fönstret ska på plats och en massiv valnötsbänkskiva.

Med sorg i hjärtat har jag bestämt mig för att sälja mitt fina matbord i massiv björk. Det är lite för brett för att funka bra mellan mina skåpsrader. Så igår lade jag ut denna bild i en Blocket-annons, och jag har redan fått napp.

ovalt_bord_infalltSen, hör och häpna, har markkillarna anlänt för att fälla träd inför mitt carportbygge. Bygglovet har ännu inte kommit, men det är ju bra om trädfällningen är klar dessförinnan, så går allt lite snabbare sen.

2013-09-04 13.46.24 2013-09-04 13.49.29Tjoho! Fällt var det här! Jag har bestämt att de får ta med sig den tjockaste tallen, som syns strax till höger om den fallande aspen, för vidareförsäljning. Den blir för svår för mig att göra ved av.

Elektrikern är också på plats idag och arbetar på elen som ska in i köket.

Igår anlände tvättmaskin och torktumlare, och står just nu mitt på köksgolvet i väntan på att kunna flytta in i nedre badrummet. Där ska golvklinkern på först, men väggarna är nu färdigkaklade.

Dessutom gick jag i taket igår, när DHL hade schabblat med min viktigaste leverans. Har vi hört det förut om den firman? Mellan 10 och 14 skulle de anlända med 440 kg golv. När de aldrig dök upp ringde jag för att kolla med dem. Tre samtal krävdes innan jag fick veta att de hade schabblat bort mig. Nu lovade de att buda ut leveransen. Undrar vad det kostar dem att buda ut 440 kg golv? Mitt under en välbehövlig hundpromenad med Annika ringde så budkillen från Lillebil och sade att han skulle vara på plats om en halvtimme. Det blev att skynda tillbaka till bilen och fräsa bort till Torsholma. En lastpall med 19 inplastade golvpaket stod snart på gruset och jag täckte för natten med en av Marcus pressenningar. Hade DHL kommit som avtalat hade golvet kunnat bäras in direkt, men nu fick det klara en utenatt. Inget regn, som tur var. Jag kommenterade slarvet till budkillen och fick veta att jo, de gjorde rätt många körningar åt dem. Underförstått: DHL:s slarv innebar en bra inkomstkälla för dem.

Själv har jag inte heller legat på latsidan, utan målat fönster och socklar ett andra varv samt hämtat tapeterna till sovrummet. Nu är det nog klart för tapetsering därinne så snart det torkat och jag har en stund över.

Jag väntar på att få okej på en offert. Under tiden kanske jag borde packa en eller annan kartong? Flytten närmar sig med stormsteg.

 

 

 

4 kommentarer

  1. ”…får en stund över…” – Jojo… 😉

  2. hundadmin

    4 september 2013 at 17:21

    Jaaa?! Frågor på det? 😀
    Konstaterar att det är roligare att spackla och måla än att packa kartonger.

  3. Whow, var hitta du stolen till lilla WC? Är nämligen på jakt efter en kort då vårt badrum är så långsmalt och nuvarande blockerar halva dörröppningen!
    Annars artar det sej ruggit bra det hela hos dej!!! Kram 😛

    • hundadmin

      5 september 2013 at 09:42

      Jag vet inte om den är kortare egentligen, men den bygger ju in i väggen en del (vattencisternern). Jag hittade den på extrapris på K-rauta. 🙂 Den heter Grohe, du bör kunna se vilken modell det är med hjälp av min bild.
      Tack, jag är själv nöjd hittills! 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.