Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Torsholma – köket avancerar

Igår var dagen F då jag flyttade ut alla mina pinaler från huset på Olsborgsvägen till ett tillfälligt förråd i avvaktan på att torprenoveringen blir klar. Lite grejer (en kombi och ett släp fullt) tog jag med mig till min tillfälliga bostad i Norrtäljetrakten, men lite läskigt var det att se alla möbler och kartonger pressas in i två förrådsutrymmen.

20130910_111006

Grejer väntar på instuvning.20130910_111002

 

Ett än så länge tomt förråd.

Idag fick jag så möjlighet att åka ut till Torsholma igen och klistra upp några tapetvåder till. Så klart kikade jag på vad grabbarna haft för sig den senaste tiden.

20130911_123200

Kaklet börjar komma upp i köket. Franska liljor får dekorera mitt kök.

20130911_123232

Och ett nytt fönster har kommit på plats. Jag häpnade lite över mässingsbeslagen (inte vad jag skulle valt själv), men fann mig snabbt och inser att det kunde ju inte Marcus veta. Ett fint fönster är det och snyggt insatt, så vi får väl se det som en extra dekoration till snickarens ära.

20130911_123219Mikron är på plats! Så snygg är den, vi får hoppas den är lika bra som man tror av utseendet att döma. Spisen har också kommit, men är inte på plats ännu.

Idag kom det nya högskåpet, det som ska ersätta det knäckta skåpet. Därmed kan köket färdigställas. Nu saknas bara diskmaskinen och kyl/frysen. De levereras inom en vecka eller två.

Marcus håller också på för fullt med taket i badrummet – sista detaljen där är urfräsningen för spotarna som ska på plats. Ove höll på att skruva dit karmen till dörren på den nya platsbyggda garderoben på övervåningen. Och själv har jag nu bara en vägg kvar att tapetsera, alla knepiga bitar med snedtak och elkontakter är fixade. Blir en uppgift för imorgon efter att vi skrivit under de allra sista papperen på försäljningen.

 

2 kommentarer

  1. – Vad det blir fint! Lite svårt att se på bilden av fönstret, men vad är beslagen till för? Gardinupphängning eller att kunna ställa upp fönstren eller bara design? Roligt nu när inredningen börjar komma på plats. Antar att du fått upp hoppet om att få flytta dit någon gång… 😉

  2. hundadmin

    12 september 2013 at 19:30

    Ja, beslagen, ja… närbild kommer. 🙂 Hoppet om att komma dit nångång kommer och går. Idag gick det sin väg… hoppas det kommer åter imorgon!

Kommentarsfunktionen är avstängd.