I måndagskväll for jag och hundarna upp till Hallstavik och hämtade hem en fin släpvagn. Hittills måste jag säga att jag är väldigt nöjd. Den är lätthanterad och lättrullad för hand på en person (tom). Att hundarna plötsligt fick hoppa ut ur bakluckan med hinder framför sig bekom dem inte nämnvärt.

2013-07-22 18.36.11

Idag hade delar av träningsgänget sökträning med vilt. Fotade bara i början, tyvärr. Det gick iallafall rätt bra med det mesta.

2013-07-24 11.46.28

Cheysie startberedd framför sökområdet.

2013-07-24 11.48.03

Här kommer hon in med en and (eller om det är truten?).

För Lakrits del ville jag testa av hans iver på kanin (han vill nästan nagga lite i den och vill inte riktigt gärna släppa den vid avlämning, den är verkligen hans mysdjur). Jag började alltså med några kast bara några meter framför fötterna, upplock, avlämning med klick och godis. Inga problem.

Sen kastade Annika den lite längre bort. Samma sak: inga problem.

Sen ville jag testa av hans byte som han ägnade sig åt på förra b-provet. Annika lade ut en trut som jag dirigerade till. På invägen kastade hon kaninen snett mot honom. Han tittade ditåt, men jag errade, för det kändes som att han skulle dra dit.

Vi gjorde om samma sak, och även nu tittade han, men höll sig kvar på inlämningsspåret ända fram. Mycket bra.

Som en sista test lade Annika ut båda två för enkel dirigering i linje, ytterst kaninen och hitom fågeln. Inga problem, han tog fågeln först (precis som avsett), och sen fick han plocka in kaninen som belöning.

Själva söket då? Han sökte bra i början och fick in fyra i skapligt tempo. Sen sökte han en hel del till utan resultat, fick så småningom in den yttre anden. Truten tog han utan problem (dissade ju en sån på b-provet häromsistens). Annika gick ut och sköt ett uppmuntrande skott ut mot kråkområdet innan han fick ge sig iväg på ett sista sök. Det tog sen en bra stund för honom att söka rätt på den sista fågeln.

Det är som att hans ork eller engagemang mattas av mot slutet. Nu blir det i vilket fall inget mer i träningsväg före Nässjö på lördag. Möjligen kan det bli lite cykling imorgon eller så som ren motionsträning. I övrigt vila för lillhjärnan.

Det känns iallafall bra att ha testat av söket separat nu. Min teori är att han inte riktigt orkar hela vägen på ett b-prov. Inte säker på att det handlar om konditionen, för den upplever jag som okej, utan kanske snarare den mentala orken. Vi får jobba vidare på detta. Tror på att köra ett eller annat helt b-prov som träning emellanåt, för att få till hela kedjan av moment, så dessa inte kommer som en överraskning när det väl är provdags på riktigt.

Utöver detta gjorde vi en dirigering, som gick utmärkt. Inga starka sid- eller motvindar idag.

Vi avslutade med varsin dubbelmarkering som inte heller vållade några problem.

Det var kul att höra hur Ulrika upplevt B-provet i Norberg. Hon startade på eftermiddagen efter att jag åkt hem, så vi sågs aldrig på provplatsen.