Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

B-prov i Norberg

Hur skulle det gå idag efter gårdagens b-provskatastrof? Inte idealiskt att ha prov två dagar i följd, men jag kunde ju inte i min vildaste fantasi föreställa mig att jag faktiskt skulle komma med på alla prov. Min planering för idag var iallafall att försöka minimera Lakrits stress inför provstarten (startnr 1 idag, nr 2 igår, så jag gick som första par båda dagarna).

2013-07-20 07.37.04Vi anlände i god tid, tog en rastningsrunda på ett hygge intill, sen satt vi på ryggan och väntade en bit bort från provledningen. Jag tog med ryggan ända till startplatsen och kunde faktiskt sitta på den lite där också medan vi väntade på domare + elev. Lakrits till och med lade sig ned en stund där, så det kändes faktiskt som om vi bara satt på en vanlig träning.

2013-07-20 08.16.22Vi gick i par med en gul labbehane som fick andrapris.

2013-07-20 08.16.57

Susanne Böhn och Ringlets Straw

Hur gick det då? Jo, jag hade inte längre en bortbyting i kopplet, utan min alldeles vanliga Lakrits var tillbaka i kopplet. Skönt!

Själva provet:

Vattendir: stark sidvind. Svårt få honom uppåt i vind. För mkt blås krävdes.
Vattenmark: gick bra.
Landdir: samma starka sidvind.  Här tog han inte dirtecken höger utan sprang vä. Knöligt.
Landmark: spikade båda.
Söket: här var det som om hjärnan tog slut. Bytte kråka mot kanin. Ganska säker på att han släppte en trut långt ut som den gula parhunden sen tog in. Inte så strukturerad på marktäckningen som jag skulle vilja. Vinden i ryggen så de måste iofs ut en bit.
Annars lugn o fin vid sidan, inget vilttugg. Inga duvor idag.
Tugg igår var duva och trut.

Domaren var mkt nöjd med allt utom landdir och söket. Nollade såklart pga söket.

Känns ändå som bortbytingen försvunnit och det är min hund jag har fått tillbaka.

Nu stundar ju Nässjö nästa vecka och till dess blir det allt bara en träningsomgång med sök på vilt. Sen anmäler jag inte till fler prov förrän söket känns säkrare. Hel b-provsträning vore nog också bra.

Ändå himmelsvid skillnad mot igår – känner igen min hund igen!

Träffade duktiga förstapristagaren Jenny Långström med Searover All In Duff från igår och grattade såklart. Hon hade bara blivit reserv idag, konstigt med tanke på att hon hade färre starter i år än vad jag hade.

4 kommentarer

 1. Vilken fin bild i det ”rosa” gräset. Nu gäller det att träna viltsök alltså. Ang bortlottning, kanske datorn inte kan känna av antalet starter om de kommer för tätt? (- Says the computer hacker…) Kul för Jenny och Oban med det fina resultatet igår!

 2. hundadmin

  20 juli 2013 at 20:56

  Ja, jag såg genast bildmöjligheterna i det rosa gräset. Tyvärr missade jag hans sedvanliga slem på nosen. 😐 men bilden blev rätt fin ändå.

  Jag anmälde ju till mina tre tidiga höstprov exakt samtidigt, så det kan ju vara så.

  Viltsök på onsdag it is. Måste komma ihåg att tina. Påminnelse välkomnas. 🙂

 3. Vad har hänt med din mobilsignal för viktiga påminnelser…? 😉

 4. hundadmin

  20 juli 2013 at 21:40

  Äsch, den är inte helt tillförlitlig i Viktiga Sammanhang. 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*