Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Solskenspromenad och träning

Även om hundarna fortfarande är i kennelhostekarantän så har jag börjat träna Lakrits lite försiktigt igen. Han hostar inget alls när jag testar ett längre linjetag. Ja, de har inte låtit det minsta konstiga på nästan en vecka nu, men just vid hårdare ansträngning vet man ju aldrig. Men nej, ingenting.

Däremot märks det att orken har blivit sämre efter de senaste veckornas stillhet.

K_L_vallentunasjön

 

Både igår och idag blev det promenad utmed sjön. Bil en kort bit för att slippa byggeländet. Det finns ju en del snö och is kvar, men också lite barmarksfläckar här och där. Härligt.

L_vallentunasjön

 

Jag lät Lakrits få några dolda långa linjetag. Tre gick bra, men på fjärde tyckte han det blev jobbigt. Fick dirigera lite och vissa sträckor travade han. Lät honom vila och när vi vände borta vid badkaret som korna dricker ur på sommaren visade jag honom tydligt hur jag lade ut en liten fickdummy.

Sen gick vi långt tillbaka, en bra bit över hundra meter. Ville köra denna för att få till ett långt rakt linjetag med hög motivation, lite konditionsträning på samma gång. Och den kom in i flygande fläng. Nu fick det räcka med ansträngning.

Istället blev det på tillbakavägen några närsök och kortare dirigeringar: en gömd i vassrugge, en upphängd i buske, en i en ihålig trädstam (där han först fick hoppa över lilla bäcken på ditvägen; tillbaka valde han träbron) och en gömd i en trädklyka invid bäcken.

Allt gick utomordentligt och han verkar komma ihåg vänster, höger och även närsignal bakom sig. Så skönt.

2 kommentarer

  1. Skönt att ni så smått är igång igen!

    • hundadmin

      30 mars 2013 at 15:01

      Jo, har kört lite smått ett par dagar tidigare, men bara kortare sträckor och närsök och så. Idag gick vi på en golfbana och det blev fler långa linjetag. Det går skapligt bra ända tills konditionen säger stopp.

Kommentarsfunktionen är avstängd.