Tog med en bunt bollar och spagettisleven för lite backträning. Kasper fick några godissök under tiden.
Jag började med några vanliga enkla Back-övningar. Kanske tio meter synligt och inga störningar. När jag kände att han sprang konfident ut till dem tog jag fram spagettisleven.
Jag lade ut en ny likadan,  tio meter synligt, klockan 12, men innan han fick springa på den kastade jag med sleven ut en störning klockan 5. Ingen tvekan att ta in rätt boll.
Jag vände honom så att han nu hade den utslevade bollen klockan 5 i ryggen och slevade ut en ny störning klockan 1. Lite tajtare vinkel, alltså, och dessutom längre avstånd till bollen. Själv stod jag på ungefär samma avstånd till honom, kanske tio meter. Inga problem nu heller.
Nu vände jag honom så han hade slevbollen klockan 1 i ryggen och slevade ut nästa störning till klockan 11. Nu blev det för svårt och han försökte flera gånger springa till den. Jag förenklade för honom genom att flytta honom lite närmare bollen så att vinkeln blev större, men när även det var för svårt lät jag honom behålla det avståndet men gick ut och visade på bollen. Nu gick det kanon.
Som avslutning fick han ta störningen klockan 11 på ännu längre avstånd, men helt utan störning. Jodå, visst mindes han den. Det känns som att han nu börjar få tillbaka minnesbilden av vad Back är för något. Får fundera ut vad nästa dirigeringsövning ska bli.
Jag hade en liten plastburk med mig och avslutade med att göra några närgodissök i plastburk i ett tätt snår. Varvade Kasper och Lakrits på den övningen, som båda tycker är kul. Det bästa är ju att burken måste tillbaka till matte innan man kan få belöningen, något som är väldigt bra för en självständig liten gårdshund.