Idag körde jag lite lugn träning på hemmaplan med långlina. Läggande under gång gick allt bättre, även om han lägger sig snett och inte är världens snabbaste. Men han fattar vad han ska göra! Det här med snett gäller för övrigt flertalet moment och känns som en senare fråga. Min prio nu är att han vet vad han ska göra på de olika kommandona. Stilpoäng kan vi skaffa senare…
Vi körde några ligg och stanna kvar på kanske fyra meters avstånd. Han ligger superfint utan störning. Första gången jag klickade på avstånd kom han fram, men när jag visade tillbaka honom och lade honom innan han fick belöningen så fattade han gångerna därefter. Jättekul!
Stå är svårast, han har nog ingen klar bild av vad det egentligen innebär. Och jag har alltid tyckt det varit svårt att träna det, eftersom det är ett slags icke-moment.
Sen körde vi hopphindret några varv, och nu får han bara belöning efter tillbakahoppet. Jag måste fortfarande säga åt honom att sätta sig på andra sidan, men bortsett från det (och alla sneda positioner) så har han fattat vad som gäller där.
Nu är han ute i sin lina en stund och jag blev tvungen att gå upp och kika varför han skällde. Var det grannhunden Simba? Nej, en matte med sin vita ulltuss till hund stod halvvägs in i häckentrén och tittade på Kasper på avstånd. Tro fan att han skäller! De gör intrång på hans mark och han når inte fram till dem. Hur fan kan man vara så korkad? Inte sade de något heller när jag kom ut och ropade på Kasper, utan de gick bara. Vad ville de egentligen?