Har ju inget riktigt bredband just nu, så rapporten om Herrfallet får anstå lite. Istället lite om dagens mycket konstruktiva träning.

Åkte till gröna ängen. Det höga gräset/ogräset var slaget, ska väl ligga till sig till hö nu. Jag utnyttjade detta på lite olika sätt. Man hade lämnat några öar med sten där det var högt gräs kvar, så jag gjorde iordning tre områden:

  • 3 dummies (2 vitgröna och 1 gul) till höger i en ö
  • 2 dummies (2 orange) till vänster ute i det slagna gräset på ängen
  • 1 kaninboll i mitten i en ö

Lakrits behöver framför allt träna Höger just nu, men jag tänkte att jag börjar med att skicka rakt ut och ta in kaninbollen. Vi gick ganska långt bak på ängen, gissar på närmare 70 meter. Det var såklart inga problem att ta in den eftersom han fått titta på hela tiden medan jag lade ut allt.
Sedan gjorde jag ett nytt skick från samma ställe rakt ut mot kaninön. Jodå, han sprang dit. När han var nästan framme blåste jag Stopp. Jättefint stopp. Höger! Han funderade någon sekund, sedan satte han av åt höger och plockade upp den gula.
Nu satte jag honom där vi var och backade själv tills jag hade en bra ny högervinkel mot det vänstra området. Jag blåste Stopp följt av Höger. Det var inga problem alls.
Nu hade jag 1 kvar åt vänster och 2 åt höger. Jag ville försvåra lite och skickade ut mot den vänstra för att drygt halvvägs blåsa Stopp. Sedan skickade jag Höger och han tog det, men lite osäkert ändå och fastnade på ön i mitten. Jag lät honom nosa några sekunder där innan jag blåste Stopp igen. Nytt Höger. Nu tog han kommandot direkt och hämtade in en apport.
Jag försökte göra om samma manöver igen, men nu stötte jag på patrull. Han sprang rakt ut mot det vänstra området och stannade fint på stoppsignalen. Men sen stod han där bara, trots upprepade Höger från min sida. Jag lade en kasse som en markering var jag stått, sade till honom att vänta och tog med en dummy till och gick bort och kastade den så han såg det in i högra området. Han stod hela tiden helt stilla på stopplatsen, jättebra.
Jag återvände till kassen och gjorde ett nytt Höger-kommando. Ingen tvekan. Den sist utkastade dummien kom snabbt in igen
Nu hade jag ju fortfarande 1+1 därute och gjorde om samma övning igen, eftersom jag tvingats förenkla förra varvet. Jag ville att han skulle ta hela övningen i ett svep. Och det gjorde han, även om högerskicket fortfarande var aningen tveksamt. Men jag väntade ut honom och då sprang han. Mycket bra!
Som avslutning fick han en enkel rak ut till det vänstra området. Men då sprang han bara några steg. Jag tog in honom och tänkte att han var nog törstig där i solen. Hoppades jag iallafall, så jag inte fått ett nytt problem på halsen. Han fick dricka och så ställde vi upp igen. Och jodå, nu tog han mitt Ut. Inte riktigt lika snabbt som de första två gångerna, men utan tvekan, och rakt ut till rätt område.
Medan han var där passade jag på att gömma kaninbollen lite bakom mig i höet och sedan tog jag några steg fram för att möta honom på inleveransen. Ville ju inte at han skulle snappa upp att bollen låg där. Sen gick vi bort till det ställe där Kasper fanns och efter att ha gett Kasper ett godissök i det höga gräset skickade jag Lakrits på en rak dirigering ut till det område där vi stått senast. Som tur var hade jag kommit ihåg att notera ett litet träd som stod längre bak, några meter till vänster om det ställe där jag gömt bollen, så jag visste ungefär vart jag skulle skicka honom. Sen en närsöksignal. Han sökte jättefint i ett lagom stort område. En gång var jag på vippen att stoppa honom när jag tyckte han var på väg lite långt ut, men precis då vände han in igen. Vi var tydligen överens om var gränsen gick. Han hittade bollen ganska snabbt.
Jag skulle sen kasta den som en lätt belöningsboll att ta på direkten, men han trodde jag kastade den bakåt, in i det höga gräset, medan jag i själva verket kastade den ut i höet där den åkte in under och lade sig dolt. Jag fick ta in honom och skicka på ett helt oplanerat närsök åt höger. Då insåg jag att han visst helt glömt styrsignalen med handen som jag använder vid närsök åt höger. Jaha, där fick vi nåt nytt att träna på. Till sist fick jag iallafall honom att fatta och då kom ju bollen in. Den låg förresten på ett annat ställe än jag själv trott, så det var ju bra att han hade näsan igång.