Nu har det blivit så varmt även på nätterna att det inte går att göra så mycket. Mer än det man måste då.
Hundarna leker lite i hagen på morgonen, sen tar de det lugnt mest hela dagen, och så går vi en promenad på kvällen. Kasper får väl lite mer än så, men inte mycket, faktiskt.
Något lite småtränande inne kan det bli också. Och lite bentuggande.
I söndags for vi till sjön och badade. Lakrits var i till magen, lite djupare än sist, och när jag simmade mot honom upp på den sluttande klipphällen kom han mot mig. Jag stöttade honom under bröstet så han kunde hoppa upp i famnen i det kanske knähöga vattnet. Så satt vi där och myste ett tag. Det slutade med att hela han var blöt. Rätt skönt, tror jag. Att det sen var väldans svårt att ta sig upp från denna sluttande klipphäll är en helt annan historia.
Även strandlivet var kul, tyckte hundarna. Pinnar och äppelkart (!) att tugga på och rulla omkring. Och rädda när de åkte ner i vattnet. Och lite grävande, så klart. Sen fick jag Lakrits att koppla av och sova lite. Kasper skällde lite när någon båt oförhappandes passerade nära vår strand.
Några av bilderna har redan publicerats på fejan, men här kommer de något bearbetade.


Igår bokade jag tid för vaccination. Onsdagen var fullbokad, men på torsdag vaccineras både Lakrits och Kasper. Det var i princip dags för Kasper ändå, så lika bra att ta båda samtidigt.

Vet inte hur vanligt det är att jaktlabbar tävlar agility, men en av Thorsvikennelns avkommor gör just det. På kennelwebben finns det ett par fina filmsnuttar som visar hur duktiga de är (Senaste nytt, 11/7).