Glömde ju skriva om vad vi ska träna på härnäst (förutom följsamhet och passivitet och sånt).
Linjetag
Första grejen som Anita visade med Joy var Ut, dvs. att skicka rakt ut till en leksak (boll) eller godisskål. Med tanke på Lakrits är det givet att vi startar med godisskål. Egentligen ska man ha pipa i mun, men jag väntar lite med det. Dessutom rak hand och rak hund. Detta är början till dirigering, eller linjetag.
Jag tränade detta för första gången nyss i köket, och gjorde fem repetitioner. Första repetitionen missade jag genom att ha en fladdrande arm. Nästa tre rep var det svårt att få Lakrits att stå rak vid min sida, för han var så fokuserad på att få springa till locket jag lagt ut några meter bort. När jag väl fått honom rak gick det som på räls. Hastigheten är det inget fel på. Sista repen satt han fint vid min sida, men fattade inte riktigt att han verkligen fick springa på ordet Ut. Vi tränar vidare på kort avstånd i köket tills denna övning sitter bra hos oss båda.
Föremålsintresse
Nästa övning var att kasta/rulla boll för att träna upp föremålsintresset. Denna övning gäller främst Lakrits och Reko, på övriga hundar varnade Anita att köra mer än någon enstaka gång för att inte driva upp dem för mycket i intensitet. Det här kör vi ju redan hemma, så det är  bara att jobba vidare.
Närsök
Tredje övningen var närsök med en leksak (boll) som man fusklägger på några ställen och verkligen lägger på ett ställe, en ruta på någon kvadratmeter. Sedan kan man lägga på närsökskommando med pipa, låg svepande hand och kommandoord. Denna övning kan vi ju inte köra förrän jag jobbat upp föremålsintresset mera. Däremot sade Anita, när jag frågade, att vi istället kan köra närsök med godis, bara för att öva upp nosen lite. Får väl provblåsa i pipan lite och se vilken typ av signal jag kan få till på ett naturligt sätt. Figaro skulle ju vara tjusigt, men jag vet inte om jag klarar den kontinuerligt. Det måste ju till en signal som man kan köra en lite längre stund utan att storkna.