Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Två godisar

Vad gör man bäst med två godisar och en ivrig labbadabbadoo?
Jag tog en vattenskål på tomten och lade en godis i. Sedan gick vi rätt långt ner på gräsmattan. Jag stannade Lakrits och fortsatte en bit till där jag kastade ut en dummy. Tillbaka till hunden, så fick han Ut och hämta dummyn. Han kom in med den i hand, vi vände runt och jag skickade honom Ut till godisskålen som belöning.
Det gick jättebra.
Nästa godis gjorde jag likadant med, fast denna gång kastade jag dummyn lite snett, så den hamnade bakom lite högt gräs och snår. Ut och hämta den, blåste lite närsök där också, men han tog den nästan med detsamma. Sedan vinklade vi om till en rak linje mot godisskålen och så fick han hämta sin belöning.
Nemas problemas.

4 kommentarer

 1. Annika Månsson

  13 oktober 2010 at 19:17

  Vilken jätterolig övning!

 2. Ja, det tyckte Lakrits med. Han kunde ha hållit på mycket längre än två godisar. 😀

 3. Hej, Vilket trevligt jobb för honom. Det ska jag prova. Så fin sida du har kanon att följa er!

 4. Hej Caroline. Kul att höra av en nytillkommen (?) besökare. 🙂

  Har man en mycket godismotiverad hund (som Lakrits) så tror jag denna övning kan bidra till att öka värdet i den lite tråkigare dummien. Premacks princip, för teoretikern. 🙂

  Har man en boll- eller dummyfantast får man kanske tänka tvärtom.

  Lycka till och berätta gärna hur det går för er!

Kommentarsfunktionen är avstängd.