Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Dirigering med Sansa

Jag börjar träna Sansa igen så smått utan att låta henne ta ut sig för mycket. Hon var riktigt duktig idag.

Jag började med Fyrkanten, kanske 30-40 meter. Det gick lysande.

Nästa moment som stod på dagordningen var Högerträning. Jag sätter henne på mitten om två apporter. Första gången var det kanske 20 meter emellan, på filmen förlängde jag lite och det var nog nu cirka 30 meter emellan de båda apporterna. Jag går in till mitten och tar emot henne, vänder runt och tar den kvarvarande apporten på Höger också. Jag vill inte blanda in Vänster ännu, men snart är det dags för det. Ibland lägger jag ut en ny på den intagna sidan, men det gjorde jag inte den här gången.

Sedan gjorde vi ytterligare en Fyrkant, denna gång gissar jag på 50 meter. Det sista benet (4) får hon springa över en liten bergknalle, så står den precis på andra sidan så hon får syn på den direkt när hon är över. Första benet spelade jag inte in, men 2-3-4 kommer här.

Jag avslutade med  dirigering till godisskål. Första gången gick hon med ut och såg att jag lade dit en köttbulle. Sedan backade vi kanske 50 meter och jag skickade. Det gick prima, så jag lät henne sitta kvar vid första skickplatsen, gick tillbaka och lade i flera bitar (som en jättebelöning). Jag gick tillbaka till henne och tog henne fot bakåt ytterligare 30 meter. Nu var vi totalt 80 meter bort (jag räknade 110 steg), vände om och skickade på nytt.

Den filmen kommer här:

Behöver jag säga att jag är helnöjd? Hon fyller 9 månader på onsdag och tar gärna emot många köttbullsgratulationer då.

1 kommentar

  1. Annika Månsson

    29 januari 2017 at 15:18

    – Jätteduktig!!!

Kommentarsfunktionen är avstängd.