Jag hade ju glädjen att vinna ett presentkort på förebyggande rehab för Lakrits på Tullgarn i höstas och idag var det dags att åka till Åkersberga.

I korthet:

  • tips om Canikurtabletter förebyggande (start 2 dagar innan) inför prov och tävlingar och annat som kan vara stressande. Totalt en kur på 3–4 dagar.
  • vi vägde Lakrits på en fyrplattorsvåg, och det var ett litet helvete att få honom att stå balanserat på alla fyra tassarna, en på vardera plattan. Men till slut fick vi resultatet:
    2016-01-27 16.10.57_viktfördelningHär ser man tydligt att han kompenserar med mer vikt på höger bak än på vänster bak. Fram är han välbalanserad. Egentligen ska hunden ha ca 65 % av vikten på frambenen, här har han 62 % men det tyckte hon mycket väl kunde bero på att vi haft sånt schå med att få honom att stå rätt. Teorin är att han överkompenserat sedan han fick en pinne genom ena låret. Jag har försökt leta efter vilket lår det var, men kan inte hitta något varken i bloggen eller bland veterinärpapperen. Jag har papper med skada från november 2014, vilket kan stämma i tiden, men tyvärr står det inte var på kroppen skadan satt.
  • Åtgärd blir att gå tiominuters koppelpromenader med tomma manschetter i två veckor, för att sedan börja fylla dem med tyngder.
  • Han har också begynnande artros i tå 2 (inifrån räknat) på höger bak. Kerstin tycker jag ska börja med Joint Balance Vet. Rätt dyrt, får fundera på det. Hon visade också hur man kan massera och böja tålederna för ökad genomströmning av ledvätska.
  • Det avslutades med att Lakrits fick vara på vibratorn nån kvart eller så. Det var konstigt först, men snart lade han sig ned. När det var slut fick han sin väntande godis men rörde sig inte ur fläcken på en stund. Det var visst riktigt skönt. 🙂
  • Edit: Just det, jag köpte en liten massageborste också som passar i handflatan. Zipp Crystal pet massage rubber heter den. Den ska användas främst på hans lår och tassar, men även hela kroppen. Han kommer att bli en liten bortskämd hund. Och hans storebror lär pocka på samma behandling.