Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Torsholma – målarmardröm, muttrar och blommor

Det är målningen av det sista i vardagsrummet och hallen av det som fortfarande kvarstår som håller på att driva mig till vansinne. Det är fruktansvärt jobbigt att på så liten yta som jag har att hela tiden finna att alla grejer flyttats om (för att målning ska kunna ske), sen försvinner målaren iväg för att återkomma en hyppigt slumpmässigt vald dag, de grejer jag nu lyckats bringa aningen ordning i igen (de ligger i högar på grund av att det fortfarande saknas förvaring för dem) flyttas nu igen på ett annat intrikat sätt. Människor, och i synnerhet hundar, kan inte vistas i den centrala hallen och helst inte förflytta sig från ena delen av huset till den andra. Man känner sig landsförvisad i sitt eget hus eftersom målning pågår där mitt i centrum av huset. Nu hoppas jag dock att jag ser ljuset i tunneln och att denna maratonmålningsperiod (som inte borde ha tagit lång tid alls) äntligen tar slut i morgon. Fast det tror jag när jag ser att alla målarprylar fraktas ut ur mitt hus.

2013-10-15 14.26.34Just där ser det ovanligt välorganiserat ut.

Men det går lite åt rätt håll också. Idag kom Marcus och monterade en garderob i den del av hallen som nu är färdigmålad. Hurra! Jag kan hänga in lite ytterkläder och slipper ha dem i stora sjok på golvet.

Idag kom också ett efterlängtat paket i brevlådan. Muttrar till köksbordet! Visserligen hade de missat att det skulle till skruvar också till klaffen, men det hittade jag egna i nån överbliven påse från nåt av alla de tidigare projekten. Istället hade de lyckats skicka med monteringsbeslag som jag inte alls behövde. Undrar om de ens hade koll på vilket bord jag köpt? Nå, iallafall står det nu på plats och är invigt. Det kommer att fungera bra på den yta jag har tillgodo i köket.

2013-10-15 14.18.19Igår lånade jag en sticksåg för att kunna sprätta upp de för trånga hålen bakpå tevebänken. Det visade sig att båda hålen behövde sågas upp, för självklart skulle scartkontakten gå ut genom det ena och in genom det andra hålet. Numera har jag iallafall en fungerande surroundanläggning till teven också. Ett par högtalare ska skruvas fast på väggen också, men det känns enkelt i förhållande till övrigt strul med denna teveanläggning.

Igår ringde också blombutiken i Vallentuna och hade blommor åt mig. Va? Mycket konstigt. Fyller inte år eller något sådant. Jag skulle inte vara hemma när de ville lämna av så jag sade att jag hämtar dem i butiken istället. Då gjorde hon buketten extra fyllig för att de inte behövde åka ut med den. Vad stod det då på kortet? Var mycket nyfiken när jag fick den vackra buketten i min hand. Döm om min förvåning när det är en bukett från EM i InfraCity! Det stod ingen närmare förklaring, men butiken verkade nyöppnad och kanske jag var den första kunden att handla där för över 10.000 kronor. Eller så. Inte vet jag. Men jag som gjorde ett sånt fåtöljklipp där, det borde ju varit jag som gett dem blommor och inte tvärtom. Vacker är buketten iallafall.

2013-10-14 22.20.30

 

7 kommentarer

  1. Vad trevligt att få blommor så där!
    Verkar ju helt hopplöst att få något helt rätt från både början och efter påpekanden! Är det NÅGON inblandad i denna flytt som inte klantat sig?
    Jag tycker du borde ha orginalskruvarna till bordet. Men jag förstår…orka!
    Skönt att du börjar se ljuset i tunneln i alla fall. – Eller ”golvet under all bråte” kanske är mer passande? 🙂

    • hundadmin

      15 oktober 2013 at 23:38

      Jättetrevligt med fina blommor. De ser bara lite malplacerade ut i denna röra. Och så fattar jag inte varför, de kunde ju skrivit nåt mer förklarande på kortet, tycker man…
      Hmmm, där fick du mej… någon som INTE klantat sig … det måste jag fundera på. Jo, men kakelleveranserna (iofs hämtade av mig) har väl gått ganska smärtfritt. Smärtat i musklerna då, förstås, av tyngden. 🙂

      Glömde skriva att jag idag har lämnat in den idiotiska kompletteringen till bygglovsansökan med horisontella fasadstreck istället för vertikala. Höll inne med många spydiga kommentarer när jag lämnade in dokumenten… håll gärna tummarna nu för att det går igenom snabbt utan fler problem. Inga svaga linjer den här gången iallafall, vågade inte be personalen på kommun att ta kopior utan åkte och köpte dyra sådana i Infra igår.

      • Kaklet blev rätt för att du hämtade själv.
        Jepp, håller tummarna för att bygglovet snabbt går igenom och att företaget som ska bygga carporten sätter igång omgående!

  2. Andas djuuuuupt, snart är det över! 🙂

    • hundadmin

      16 oktober 2013 at 10:28

      Märta, andades det här inlägget månne viss desperation? 😀 Jo, jag försöker andas och åka iväg emellanåt och göra annat för att få lite respit.
      Annika, jag är så glad att jag investerade direkt i en släpvagn, den har nog betalat sig nu. Kanske inte minst i just minimering av frustration över dåligt hanterade leveranser. Hörde förresten av min dörrtillverkare i Småland. De kommer att skicka dörren med DHL… 😐 Jaha ja.
      Angående bygglov och carportgrävare kan man bara hålla andan. Nävisstnej, skulle ju minnas att andas! 🙂

  3. Hahaha! Jag förbereder mitt garage för att ta emot din dörr… 😀

    • hundadmin

      25 oktober 2013 at 17:12

      Åhåhå, du visste inte hur nära det var att du fick en dörr att ta hand om. I senaste inlägget står det allt om varför…

Kommentarsfunktionen är avstängd.