I tisdags åkte jag ner till Hösterum strax bortom Söderköping för att vara med på andjakt på onsdagen. Det var bästa kenneln Thorsvi som ordnat den. Suveränt bra!

Huset vi övernattade i var väldigt fint och kvällen avslutades med långt bad i badtunna utomhus. Mysigt!

20131009_081716Vackert väder på morgonpromenaden.

Vi gick på två såtar nästa förmiddag och en på eftermiddagen, däremellan god viltgryta till lunch.

Lakrits var tyst och lugn vid min sida fast det stundom regnade fågel både här och där. Det blev dock ett par lite väl lång vattendirigeringar för hans del, där han glömde lyssna när han var på andra sidan ivrig att plocka hem någon av alla de skjutna till matte.

20131009_102825Lite sök på närmare håll gick dock bra. Är särskilt nöjd med ett typ dikessök, fast på en släntsida ner mot dammen, där vi gick framåt tillsammans och betade av hela längden. Pedagogiskt nog hittade han fågeln i slutet av dammkanten – perfekt träning för honom!

20131009_113100Sedan hade vi ett par bra markeringar, fast de bleknade i hans minne på grund av väldigt lång väntan. Under tiden hann den ena, skammade, simma eller driva iväg med vinden. Den andra låg kvar och den trodde jag vi kunde få in. Det jag inte räknade med var den långa, branta backen ner till vattenkanten, vilken gav ett stort avstånd till mig innan han skulle plumsa i vattnet. Då återfick han sin gamla tvekan i samband med igångar, och jag fick bege mig nerför merparten av den branta slänten innan han kunde tryckas på tillräckligt för att ta sig i. Nu var det inga problem att dirigera till fågeln och bärga hem den.

20131009_122305Stolt Lakrits har bärgat en av änderna.