Edit: jag påbörjade denna text igår kväll, men så kom Grey’s Anatomy och Body of Proof emellan, och sen var det sovdags när man skulle upp kvart i sex nästa dag. Därav  det underliga tempusvalet.

Idag träffades vi vid Lillsjön, tre hundar som skulle träna och två som fick vara med passiva – konvalescenten Lexus och lille Kasper. Båda Mona och jag startar ju imorgon på Herrängsprovet, så det var dags för ett litet genrep vid vatten.

Vi började med att kasta ut 6 dummies som sen fick flyta iväg bortåt höger sidas vassbukter. Turen var med oss och de hamnade faktiskt på lite olika ställen.

annika_funderar mona_funderar

Funderingarna pågår angående var nånstans dummisarna ska hamna.

Vi lämnade dem därhän (hundarna hade sett alla ikasten) och gick upp en liten bit där Carina gjort iordning tre dirigeringsställen. Mona, Annika och jag ställde upp på led medan Carina kastade en dubbelmarkering till en av oss, nummer två tog en dirigering och nummer tre stod passiv. Dvs utom en gång då Lakrits missat en markering och ställde sig och frågade mig om hjälp. Då kallade jag in honom och Cheysie fick eyewipa honom på den.

mona_dirigering

 

Mona och Mixa står uppställda inför en dirigering.

Vi gick tillbaka ner till sjön och tog in vattendirigeringarna. Jag var mycket nöjd med hur väl Lakrits lyssnade på mina signaler ute på vattnet!

mona_vattendirigering

Mixa lämnar av fint från vattnet.

annika_vattendirigering

annika_vattendirigering-2

annika_vattendirigering3

Cheysie tar in en vattendirigering.

Lakrits klarade sina båda vattendirigeringar med den äran. Den sista för Cheysie (långt ut) blev lite knepig, så vi pausade och fikade innan Cheysie tog in den.

Sen kastade vi i den and och trut vi haft med oss. De hamnade ju inte långt ut, men jag backade istället en bit upp på land för att få långa uppgångar med avtestning av avlämningarna. Detta skötte Lakrits med den äran.

hemgångÅtergång till bilarna.

Under avdelningen roliga djurincidenter:

Först skrämde Cheysie upp två parande grodor i vassruggen när hon kom in med en apport, varpå det blev stort tumult när grodorna hamnade på lite för djupt vatten.

Sen på väg tillbaka till bilen hittar vi en död, upp-och-ned-liggande grävling. Eller … de flesta av oss såg den, andra tittade mer på blommorna. Hrrm.