Idag var vi sex ekipage på kursen på Storsten. Jämna par, alltså. Jag och Ulrika körde ihop och varvade med att börja med skottmarkeringen eller dirigeringen. Alla markeringar spikades av lakritsremmen och jag är nöjd även med dirigeringarna. De gick till samma platser som förra vecken, men denna gång utan att de fick någon ledtråd innan.

Den första mindes han nog inte riktigt, utan drog sig lite snett åt höger. Jag blåste stopp för säkerhets skull, kallade tillbaka några meter så han syntes bättre och skickade Back. Gick lysande.

Tvåan och trean gick han rakare på, kanske minnesbilden fanns kvar där. På den fjärde snodde han runt kullen och var på väg ner lite för långt åt vänster i sitt sökande. Jag var på vippen att blåsa när han vände tillbaka och hittade en av de gömda bollarna.

Vi avslutade med dirigering och markering över springvatten. Lite segt ut, men mer fart tillbaka när han konstaterat att det inte var så djupt. Blev rädd att han skulle försöka springa längs kanten runt tillbaka, så jag blåste inkallning, som han lydde direkt. Skönt när signalerna sitter som de ska!

Nästa gång ska det visst bli närsöksövningar. Eller kanske därsök.