Vi tog en sväng i närmaste naturreservatet idag innan snön fylldes på. Det var inte fullt så soligt och varmt som igår då vi tog en vända på golfbanan, men helt okej.
Fick koppla Lakrits ett par gånger då vi mötte de hundar som bor alldeles intill (ena hette Alaska), men i övrigt varvades frispring med löst fotgående. Kasper brydde sig inte om dem, trevligt.
Jag tränade en del på Back på samma sätt som vi gjorde på Wij nu senast: han väntade en tredjedels väg mot apporten, inkallning, stoppblås, back. Först synlig apport, sedan dold. Det gick allt bättre. Sen gjorde vi ett par långa synliga, ospårade linjetag som gick kanon. Några vänster och höger fick fullborda det hela.
Jag har funderat och provar att behålla min nuvarande Back-rörelse med handen, fast jag försöker ”kasta framåt” högre, så att handen syns bättre. Tror det kan funka och då slipper Lakrits lära om hela momentet.

Lakrits har börjat lära sig att inte tappa de lite hala vinterdummisarna. Jag har smort in dem med linolja och de samlar knappt på sig nån snö alls.