Igår besökte vi golfbanan igen, denna gång med pipa. Körde ungefär samma upplägg, och det gick med något undantag riktigt bra.

2013-04-02 13.54.59

 

Idag träffades Jaktoptimisterna igen för träning. Åter ett gravt decimerat gäng, men tre var vi iallafall. För säkerhets skull körde Lakrits med egna apporter.

Vi började med att lägga ut två apporter på vardera tre ställen (ena stället blev då till Lakrits). Sen ett linjetag dit och på ingång kastades en störningsapport för att se om hunden skulle göra något försök att byta. Första gången var det svårt att ens få ut Lakrits eftersom han var så fokuserad på att Annika stod en bit fram till höger (beredd att kasta vid ingången). Men på tredje försöket fick jag ut honom och när störningsmarkeringen kastades visslade jag och fick in honom.

Vi gjorde om samma grej en stund senare och då var det ingen tvekan ut och klockren in igen. Däremellan ville han nosa av den nerfallna platsen för störningsdummien (som för övrigt togs in av annan hund). Inte så konstigt, han hade ju sett den falla.

Sen gjorde vi en liknande övning, men med en markering istället för dirigering och med störningskastet på utskicket. Detta var såklart svårare, i synnerhet när Mona skulle försöka hinna med att kasta till Cheysie. 🙂

Det gick dock riktigt bra med Lakrits: på första störningskastet märkte han nog inte att den föll, men på andra kastet noterade han den men fortsatte ut mot den apport jag skickat honom att ta in. Sedan fick samma hund ta in även störningen som belöning efter att ha lämnat av den första.

Det sista vi gjorde var att lägga ett litet sök med fyra dummies i en sluttning (Lakrits började). Sen stod någon beredd och när hunden kom in med nummer tre kastades en störning ut i sökområdet. Sen stod det hunden fritt att ta in både den (det blev i princip en markering av denna) och den sista sökdummien. Här ställde sig Lakrits med dummy 3 i munnen och tittade mot det ställe där störningen hamnat. Jag kunde kanske haft mer is i magen, men jag ville att han skulle göra rätt, så jag blåste inkallning och då valde han rätt åtgärd: att komma in med trean. Bra där!

2013-04-03 16.07.28

Sen har jag då fått en inbjudan till slottet. Men… vad är en bal vernissage på slottet? Tyvärr råkar den sammanfalla med en jaktkurs på Storsten, så invigningen av prinsessan Christina får stå tillbaka för jaktkursen. Tror trots allt jag har större nytta av den, även om det hade varit trevligt att mingla i Rikssalen och Livrustkammaren. Sen var det ju det där med klädseln… gissar att muckboats, jeans och fleecetröja inte funkar så bra där?