En vacker blomsteräng på väg till hundbadet.

Det har varit varmt idag. Så varmt att jag tyckte att Lakrits förtjänade ett bad, när nu tassen pallade gårdagens träning så bra. Vi åkte därför en sväng för att kolla in det nya hundbadet i Täby, samma sjö som Skavlöten, men på andra sidan. Vi hittade, mest på tur, en parkering där det fanns en matte med sin lilla dvärgspets som kunde berätta att vi skulle ta stigen norrut. Kanske tio minuters promenad så såg vi stängslet. Där satt Niclas med sina två hundar. Han var också där för första gången, men hade tagit bilen till stora badet ännu lite längre norrut, och sedan promenerat söderut. Gissar att det gick på ett ut vilket ställe man ställde sig på, om det inte finns smartare parkeringar däremellan.

Kasper tyckte väl att stället var så där, mest sand och så det där retliga staketet som man blev uppbunden i. Inte så mycket att nosa omkring i. Lakrits tyckte att stället var perfa. Jag insåg att här kan även människor hoppa i, sand första biten iallafall och inga läskigt hala klippor att ta sig uppför när man ska upp igen. Så nästa gång blir det kanske med badkläder och fika. Ett bord med bänkar fanns det också.
Jag hade med mina nya dummies med lång kastflärp, och de är verkligen mycket bättre för mig! Nu kunde jag kasta båda högt och långt på ett mycket säkrare och jämnare sätt än med de där med handtag där mina fingrar ständigt snor in sig i själva kastögonblicket.
Det blev riktigt bra träning för mig och skapligt för Lakrits för att vara kast så där direkt från strandkanten. Det fanns nämligen både vass och näckrosor på båda sidorna och öppet bara lite rakt fram. Och med nya dummisarna klarade jag flera fina kast utanför vassruggen respektive mitt in bland näckrosorna, så helt enkelt var det inte att ta markeringarna även om avståndet såklart inte var så långt som man kan få från båt.

Kraftfulla svallvågor när Lakrits drar iväg som en rem genom vassen.