Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Sociala aktiviteter

Igår fick vi förmånen att träffa Grappa, en tolvveckors lagottovalp. Kasper var första hunden hon fick leka med, förutom sin brorsa, så det gällde att vi tog det lite försiktigt i början. Vi började alltså med en kort promenad till gröna ängen, där Grappa fick gå lös först.

Redan på promenaden hade Kasper fräst ifrån en gång att Grappa var lite för dominant. Han var faktiskt en stor herre! När jag så första gången släppte kopplet på Kasper blev det lite förskräckta pip från Grappa. Jag tog Kasper igen och lattjade lite separat med honom några meter bort. Några minuter senare släppte vi ihop dem igen, och nu gick det bättre. De behövde bara vänja sig lite vid varandra. Grappa fick inse att hon inte kunde lattja med Kasper som med jämngamla brorsan, och Kasper fick inse att han var tvungen att ta det lite fint med lilldamen.
Jag plockade bort kopplet och sen lekte de fint en stund.


Vi promenerade hem igen och det var inga problem med Kasper att Grappa fick hänga med in på tomten och in i huset.

Det var kanonbra att de fick bekanta sig med varandra i lugn och ro, för snart fylldes huset med 13 hungriga vuxna och 3 småbarn som var inbjudna på grillfest.
Vi var omväxlande ute och inne, för vädret var inte idealiskt för en sådan tillställning. När vi var inne skiljde vi hundarna åt med kompostgrind en stund, framför allt så Grappa kunde varva ner och sova en stund. De tre barnen tyckte hundarna var mycket roliga. Särskilt fyra-och-ett-halvtåringen tyckte även att de uppställda agilityhindren var spännande, så han modifierade om dem till en nya intressant och konstnärlig installation. Tyvärr böjde han i processen även till samtliga slalompinnspetsar, så husse fick kämpa en stund med att räta ut dem igen.

Det var lite hårt imorse för både Kasper och mig att stiga upp och åka iväg till viltspårkursen. Idag skulle vi lägga spår två och två. Därefter skulle två andra i gruppen få gå spåren. Eftersom vi var sex idag fungerade detta upplägg fint. Jag fick förtroendet att guida B. som inte lagt så många spår, särskilt inte i öppen-klass-nivå. Vi fick den oländigaste terrängbiten och det blev därför två ganska långa spår, eftersom man inte kunde vika av med vinklar hur som helst. Jag snitslade första spåret medan hon drog skank och blodade, så bytte vi på andra. Jag pratade henne igenom bägge spårläggningarna och tror att jag lyckades förklara de flesta svårigheterna för henne.

Det var ett litet antiklimax sedan när Kasper och jag efter duggregnsfikat skulle gå det spår vi blivit tilldelade. Den gruppen hade fått en ynka liten markplätt att lägga två spår på, vilket medförde att spåret ringlade fram och tillbaka lite för tätt inpå respektive sträcka. Kasper ringade en hel del, och jag tror att spåret var för tätt lagt så dofterna gick ihop en del. Den största svårigheten harlyckan klarade han dock galant och han hittade fram till skanken.

Nu är det anlagsprov härnäst, vilket äger rum på lördag uppe i Roslagen.

4 kommentarer

  1. Vilken sötnos Grappa är och skoj med fest. Spännande med prov nästa helg, jag ska hålla tummarna.
    Det där med hoppig ingång, jag skulle köra kort avstånd och inte låta honom fullfölja när Kasper hoppar till. Ju mer du tillåter nu ju mer befäster du beteendet.

  2. Ja men nu håller vi i alla fall tummarna nästa helg! Då är vi och kursar i Sörmland med hela G2-kullen som du träffade häromsistens. Men jag lovar att hålla tummarna ändå, så gott det går mellan dirigeringar och andra ”handgripliga” övningar. 🙂

    Ha en bra vecka!

    /Uppsalaflocken

  3. Grappa var jättesöt och go, anar att hon varit ännu mer däckad idag än Kasper…
    Ingång med Kull-hopp: det är det där att jag är lite kluven med att träna bort det, för jag tycker det är så otroligt charmigt. Helst skulle jag vilja ha en Kull-ingång och en ordentlig ingång utan hopp, men jag vet inte om jag orkar försöka få till det.
    Det låter så kul med Sörmlandskursen, måste ge otroligt mycket med en sån helg! Vi är tacksamma för alla tummar ni hinner med mellan varven…!

  4. Tack för erbjudandet med störning i form av Kasper 🙂

    Och lycka till på anlagsprovet!

    // Anna

Kommentarsfunktionen är avstängd.