Annika ska snart starta b-prov i ekl igen där det tydligen kommer att vankas en walkup, och ville få ett genrep dessförinnan. Vi var fyra hundar som möttes på fältet och körde tre i linje med en skytt/kastare på sidan enligt Jens modell.

2013-08-07 13.53.19

Mona och Mixa.2013-08-07 13.53.10Annika och Ulrika sköter den knepiga logistiken med Cheysie och Aya på spaning bredvid.

Det var fullt schå att hålla ordning på alla attiraljer när man gick i kanten: en hund som skulle gå fot, en laddad startpistol att skjuta med, en dummy att kasta bakåt därefter, en boll att lägga ut i linjen efter att dummien hämtats in, en laddad apportkastare att skjuta med framåt så att en annan hund i linjen fick ta in den medan den tredje linjehunden fick vara passiv. Och så en massa mer grejer över axeln att ha redo till nästa ekipage.

Jaja, allt gick inte perfekt, bland annat på grund av mitt taffliga kastande med vänsterhanden. Men med lite övning kanske vi får till denna träning. Själva övningen i sig är jättebra med en massa moment inbakade i samma svep, så vi får fila vidare på själva utförandet.