Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Molnbyrunda och altanhopp

Igår cyklade Lakrits och jag Molnbyrundan för första gången. Kasper kör ju den ibland, men jag har hittills inte vågat den med Lakrits, dels på grund av distansen (9-10 km, beroende på hur man kör) och dels på grund av att han varit så impulsiv. Vissa sträckor går på cykelväg där man får räkna med att möta andra hundar, andra sträckor på grusväg där det framför allt är hästar man möter, men också en och annan hund.
Det gick iallafall riktigt bra, med ett antal små kisspauser, två vattenpauser och en gräsätarpaus när jag packade undan den för varma jackan. Mot slutet var han trött, så de sista km tog vi i ett långsammare tempo mer värdigt en gårdshund. Det tar ett tag innan man lärt sig hushålla med energin som cykelhund.

Fick höra av Sara att Kasper igår hoppat upp på en bänk på altanen i sommarstugan och därifrån hoppat över altanräcket ner till marken (närmare 2 m) för att rusa ut på vägen och börja bråka med en förbipromenerande tik. Tydligen kan man inte flytta på den där bänken, så nu får han ännu mer inskränkt frihet med lina större delen av tiden. Lite tråkigt, men hoppas han har roligt på sin semester ändå. Han har dessutom råkat på katter, en galopperande grävling, en fågelunge och en papegoja.

Ska förresten passa på att tacka Åsa A för tipset om Leukoplast (blåvit förpackning). Visserligen satt den bara på max en dag i stöten (och mot slutet inte ens det när han fått kläm på den), men den skyddade nog en  hel del mot gruskorn och annat när vi var ute och gick. Som ni förstår av alla aktiviteter på sistone har tassen läkt bra inifrån och man ser knappt alls nu att det varit ett sår där.

3 kommentarer

  1. Bra att det funkade. Kan säkert vara lite olika hur länge det sitter på; Kenzo lyckades ha sin tejp i flera dagar men det kanske bara var lite tur också. Skönt att tassen läkt fint!

  2. Ja, det är jätteskönt! Gissar att en beauceron har lite större tassar än en labbe, så det gick kanske bättre att klistra dit en bit på honom så att kanterna satt mer dikt mot trampdynan. Lakrits trampdyna är lite välvd.

  3. Jag har för mig att jag klippte ut en lagom rundel som jag tejpade dit, sen var det nog en av de mindre trampdynorna, till en tå och de är lite ”plattare” under än vad stora trampdynan är så det kan vara därför det funkade bättre.

    Har också använt den för att tejpa ihop en klo som Kenzo spräckte, den var bara spräckt längst ut men sen började sprickan gå uppåt när han for omkring så jag tejpade klon med en smal remsa Leukoplast och sen bytte jag det efter några dagar, så gick han i nån månad innan klon växt ut så mycket att jag kunde klippa bort den spruckna delen. Mycket användbar tejp det där. 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.