Ett blogginlägg av litet annat slag än vanligt.

Jag hade tidigare en Samsung Note 4 och då fungerade fjärrappen till Mitsubishi PHEV. Eller ja, den är ju taffligt gjord, men det gick att stänga av sitt vanliga wifi och istället koppla upp till bilen när jag stod i vardagsrumsfönstret. Då kunde jag sätta på klimatkontrollen, laddningen etc till hybridbilen.

Men så uppgraderade jag mobilen till en Samsung S7 och det var som förgjort att få det att fungera. Det gick att hitta bilens wifiadress, men efter det krävs en registrering, och den vägrade fungera. Det finns dessutom tre olika appar i Play Butik att välja bland, så felmarginalen är ju rätt stor.

screenshot_20161220-100347

Efter intensiv forskning kan jag konstatera att för min bil av 2015 års modell och med handbromsspak (inte knapp) gäller den nedre av de tre ikonerna, den utan siffra på  sig.

Efter åtskilliga besök på verkstaden där man uppgraderade bilens programvara och försökte hjälpa mig, men inte kom längre än att det fungerade på teknikerns äldre Samsung men inte på min nya, hittade jag så detta blogginlägg.

Längst ner hade bloggaren fått tips från någon om att INTE ange lösenordet när man drog igång wifi-kopplingen, så det testade jag nu.

wifialt

Och tänk! Efter att ha raderat minnet av denna wifikoppling ett antal gånger i mobilen, startat om den flera gånger och dessutom rensat bort alla appar utom den som kallas Outlander PHEV remote control så fungerade det plötsligt! Jag har åter kontakt med min bil!

Mitt tips till alla som har samma problem är att börja i den änden: behåll samma app som eventuellt funkat med en tidigare telefon, men radera allt minne i mobilen av bilens wifi. Och klicka på Avbryt istället för att ange lösenordet när wifi-uppkopplingen ber om det. Lösenordet anges istället först vid registreringen.