2012-09-13

På förmiddagen gick vi på akvarellutställning i turistinformationshuset. Två rum med relativt opretentiösa tavlor målade av elever till den konstnär/lärare som bor i stan. Den absoluta majoriteten motiv var varianter av stadsportarna. De är iof fina, men blev lite tjatigt. Sen fanns det nån tornbild, några Yonnebilder och några glasfönster från stadens imponerande kyrka. Det ska finnas en annan liten utställning i biblioteket också, men det var stängt idag.
Sen gick jag och handlade bröd medan Rolf cyklade till Casino. Han skulle framför allt handla ingredienser till en Boeuf Bourguignon-gryta.
Vi åt lite enkla merguez-korvar till lunch och sen jobbade jag lite medan Rolf lät autocuiseuren puttra. Därefter lockade han med viss möda ut mig på en cykeltur. Viss möda? Jo, det var bara 17 grader ute och av molnen att döma hängde regnet i luften. Men han lyckades alltså, och vi tog bilen upp till Bussy le Repos, parkerade vid kyrkan och fortsatte längs den gula vägen till Piffonds. Vissa gula vägar är inte så kul att cykla, hur gula de än är. Den här var en sån, inte bara för att det blåste iskallt, utan även för trafiken. Vi insåg efter en stund att den här gula vägen leder fram till en motorvägspåfart, vilket förklarade alla lastbilar och andra fordon. I Piffonds vek vi i alla fall av till Chaumot, och följde sen en slingrande, lång och seg uppförsbacke tillbaka till Bussy le Repos. 16,5 km blev det, och nu är min kropp både trött och frusen. Därför värmde den goda köttgrytan lite extra bra, och handdiskningen blev skön för händerna medan Rolf tog hundarna på kvällspromenad i kylan. Är verkligen glad över shoppingen nu och sitter med tre tröjlager framför datorn.
Retirerar tidigt i säng, både trött och frusen.