Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

WT och KM på Wenngarns slott

lakrits_slottI lördags 19 sep var det både KM och WT på Wenngarns slott. Att jag deltog i bägge innebar två varv på WT-banan.

Jag började med utställningsdelen, där tio hundar deltog i vår klass. Inte så förvånande hamnade vi sist av dessa och fick därmed 10 poäng med oss i KM:et, där målet är att få så få poäng som möjligt. Jag tycker ändå att själva visningen gick oväntat bra. Att Lakrits sedan inte har de fysiska företräden som premieras här är snarast en fördel om man betänker att det är fysiskt hårda jakter och prov han ska klara, inte att se tjusig ut i någon vänstervarvsring.

Vi gick vidare till WT-delen av KM:et och fick till min förvåning göra ökl-upplägget på vår första ruta, ruta 5. Jag tänkte bara att det var väl för att det skulle bli lite annorlunda mot den rena WT-tävlingen, så vi utförde uppgiften och gick vidare. Han bajsade (andra för dagen) i rutan, så vi kom väl inte helt till vår rätt här… Vid nästa ruta kom Cattis och Lena ifatt oss och berättade att man gjort fel, och att de fått göra om och istället fått utföra ekl-uppgiften.

Jag fortsatte längs banan (ruta 1, som var en dubbelmarkering där den först kastade skulle tas in först, fick jag blåsa litegrann på; ruta 2, som var en kastad trippel höger-vänster-mitten med promenad mellan varje skott och kast så man inte stod vid utgångsplatsen för kast 1 när man sedan skulle skicka på den, och där den i mitten inte skulle tas in alls och den först kastade till höger skulle in först. Jag fick blåsa lite på den första eftersom vi efter promenaden hamnat rakt framför ett äppelträd och jag därför inte såg nedslagsplatsen alls, den andra spikade han) men när det blev lunchavblåst då jag lagt min boll vid ruta 3 så gick jag och rastade Kasper och gick på toa med mera. Sedan gick jag och snackade med dem vid ruta 5 och fick börja direkt efter deras lunch med att göra om den rutan enligt ekl-upplägget, en minnesmarkering åt höger med en dirigering som skulle in först och som låg lite mer åt vänster på en platå ovanför en liten murkant. Det gick kanonbra med dirigeringen som han spikade efter att jag tryckt på med ett Upp vid kanten, och det var lite synd att jag blåste närsök på den högra minnesmarkeringen sen istället för att ha is i magen där. Detta genererade iallafall en spontan applåd från publiken. Bara att tacka och buga, inte så vanligt med applåder i sådana sammanhang.

Lacke-7994 Lacke-8003 Lacke-8006

Dirigeringen ligger på platån mellan de båda murkanterna, markeringen till höger om kastaren.
Foton: Kristina Svensson

Jag gick tillbaka till ruta 3 och skulle ta en diagonal dirigering som blev lite zikzakig.

Lacke-8022Lacke-8028
Knepigt att skicka diagonalt med en rätt krafitg vind från höger som gjorde att
hunden lätt drogs ut i vänstra kanten med högre gräs.
Foton: Kristina Svensson

Ruta 4 var ett land med buskar (vinbär?) som växte i rad, lite snett från utgångsplatsen. Det kastades en minnesmarkering längst bort åt vänster, och sedan skulle jag skicka på en dirigering snett in genom buskarna till en snitsel vid rad 3. Där vek han vänster och jag fick blåsa två gånger innan han hamnade rätt. Där hittade min kompis Kristina med medföljande kompis Karin mig och de hängde sedan med en bit runt nästa varv. Tack Kristina för bilderna!

Jag var nu klar med KM-delen och körde ett varv till i ekl för WT-delen. Det blev samma upplägg, trots att de innan sagt att det skulle skilja lite, och nu skrapade jag ihop 80 poäng. Det är nog något mer än varv ett, men där har jag ingen poängsumma, vet bara att min placering blev en tredjeplats på WT, dvs totalt 13 poäng i KM:et.

Detta gav en tredjeplats på KM totalt och Lena med Pirat vann KM. Grattis!

Jag vann däremot WT:s elitklass och bärgade hem en hel hoper priser. Jättekul!

lakrits_solrosor

1 kommentar

  1. hundadmin

    4 oktober 2015 at 14:05

    Det var trevligt att ni kom! 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.