På lördagen var det premiär att lägga i Annikas nyinköpta flatbottnade roddbåt. Det visade sig vara en knepig rackare att hålla styr på med alldeles för långa åror och Annika fick ett styvt jobb att lägga ut tre dirigeringsdummies i vassen vid en liten ö i Garnsviken. Det blåste lite från höger, det enda håll man kunde ro åt för att kasta eventuella markeringar och Annika rodde ut en bit bortom ön. Eftersom dessa snabbt skulle driva in mot dirigeringsön låtsaskastade hon en markering som föll ner i båten igen och jag skickade Lakrits på ett Ut mot båten ifrån iläggningsplatsen. Han hoppade i utan tvekan och simmade kraftfullt ut mot båten, gled lite åt vänster, men inte farligt mycket. När han kommit i höjd med ön blåste jag stopp följt av Vänster och snart fyndade han en dummy.

Jag bytte plats och skulle skicka från ett lite svårare igångsställe för att hämta in den tidigare låtsaskastade markeringen. När Lakrits var på inväg hade Annika droppat den i vattnet så att den nu guppade på sin väg åt vänster. Jag hade trott att han skulle minnas kastet, men nu var det svårt att få i honom, och först på tredje försöket hoppade han i. Han simmade rakt ut, men eftersom dummyn hunnit flyta iväg en del blev det ett nytt stopp och Vänster. Detta gick utmärkt, och enda besvärligheten var alltså igången på ställe två, där det var lite vass och grenar i vägen.

Därmed ansåg jag att vi var klara med vårens premiärträning på vatten. Vattnet är kallt och vi ska inte överdriva, även om det är provdags snart.

Annika och Mona körde också motsvarande övning innan vi bröt för fika i det härliga solskenet.