DSCN1525

En bild tagen för en hel evighet sedan: vid en fransk kanal i augusti 2012

Jag har tänkt ett tag att nu börjar det bli dags att ta fram hojen, men diverse andra grejer (som jobb och så) har kommit emellan. Men så idag tog jag mig i kragen och pumpade upp däcken, smorde kedjan och satte på hundpinnen.

Lakrits behöver komma igång med lite konditionsträning (säger inget om undertecknad), så valet föll på att ta med honom på en liten provcykling. Det är fortfarande ganska kallt i vinden så halsduk på är ett måste, och jag valde också att cykla där det är öppet och soligt. Vill inte riskera isfläckar eller megagegga i något skuggparti.

Vi cyklade alltså ner till Torsholma hästgård och i princip fram till järnvägsövergången. Snart ska jag testa en potentiell runda åt det hållet, men den får vänta tills det blir lite varmare och torrare, så vi vände där och körde samma väg tillbaka. På grusvägen fick han springa löst vid sidan, men längs landsvägen har jag honom kopplad i cykelpinnen. Knappa 3 km tror jag vi hamnade på. En lagom början på vårcyklingen. Cykeln fungerade utmärkt och kändes precis som vanligt – så skönt med en väl incyklad hoj man trivs med!

Jag har sett att några börjar fundera på inköp av ny cykel i vår. Hör du till dem kan du läsa här hur jag rekommenderar inköpstänket, särskilt när tjejer ska handla en ny tvåhjuling.