allrumDet viktigaste jag ville ha gjort uppe var att få in en toa. Att behöva springa nerför den branta trappan nattetid lockade inte. Därför tog vi bort de gamla inbyggda garderoberna, satte in kattvindsdörrar, lade ett nytt björkgolv och – det viktigaste – fick in en helkaklad toalett med golvvärme innanför skorstensmuren med en ny skapligt stor garderob intill.

Nu finns här plats för övernattande gäster också.

sovrumSovrummet hade jag egentligen tänkt lämna som det var tills vidare. Men så märkte jag att jag hann med att tapetsera, och då var det lika bra att få det gjort eftersom omdragningen av elen medfört en del fula rännor i tapeten. Sen blev det björkplankor över från övriga golv så det räckte hit in också. Lika bra, eftersom det gamla furugolvet var ilappat på ett ställe där det tidigare stått en kamin.

I högerkanten får jag dessutom rum med en större mängd klädförvaring. Lite trångt, men mycket praktiskt och välbehövligt eftersom förvaring är den svaga länken i huset nu efter det att tvätt- och toalettfrågan åtgärdats.