Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Torsholma – nervöst värre

Jag besökte som hastigast torpet idag. Till min förskräckelse såg mycket likadant ut som sist. Jovisst, Marcus mekar ju med många grejer som kanske inte syns så där uppenbart, men de stora sakerna – elen och elementen, klinkern i hallen, tapeterna i vardagsrummet och väggfärgen i hallen – är sorgligt ogjorda.

Men han verkar ändå rimligt övertygad om att det ska gå. Den svagaste länken just nu är målaren. En för mig okänd person som inte håller vad han lovar. Klinkern kan inte läggas på hallgolvet för att målaren ska komma och klinkern behöver viss liggetid innan man kan gå på den. Sen dyker målaren inte upp. Det ena drar med sig det andra.

Men status rum för rum:

Köket: vatten och avlopp fungerar nu. Elen och handtagen ska fixas imorgon. Därmed saknas egentligen bara side-by-siden, som levereras på fredag. Alltså ganska lugnt där.

Kontoret: klart sedan länge. Bara fönstren som behöver skrapas/rengöras lite och dörrar som på sikt behöver målas. Men det får anstå nu. Här finns förstås en massa grejer som måste bort, t.ex. sängarna som är så svårflyttade.

Vardagsrummet: golvet är klart, väggarna är spacklade och tak och lister är målade. Tapetsering återstår och såvitt jag vet återstår även målning av rörspisen. Marcus ska imorgon kapa bokhyllorna och därmed kan de ställas upp och tar då mindre plats. Jag har bett att man ska prioritera tapetsering på de väggar där bokhyllorna ska stå, så kommer de ur vägen och står säkert och kan dessutom fyllas med böcker så ett antal kartonger kan försvinna snabbt.

Hallen och trappan: Marcus har börjat lägga golvet, men hindras av att andra behöver kunna komma in i huset och det finns bara en ingång. Väggar är spacklade, men i övrigt återstår all målning. Det minst färdiga rummet, helt enkelt.

Badrummet: det mesta är färdigt. Projektet sinkas av den fellevererade kommoden. Ny ska anlända med DHL (*burr*) imorgon förmiddag, så då löses det problemet. Sen har det visat sig att stora duschens rör är för långt. Denna produkt köpte jag dock för länge sen, tror det är svårt att byta den nu, det är ju ingen felleverans. Jag visste helt enkelt inte att detta kunde vara något problem. Marcus har nu lovat försöka kapa röret istället. Duschdörrarna är på plats, toan fungerar, handdukstorken är på plats, det är förberett med hål i taket för en fläkt och spotlights. Kommer bara kommoden ordnar det sig därinne.

Allrummet uppe: golvet, taket och väggarna är klara sånär som på dörrarna till kattvindarna. Där har jag sagt att det gör inget om de dröjer lite, bara man kan ställa in grejer på kattvindarna. Återstår att baxa ut byrån som fortfarande gömmer sig på ena kattvinden och se om den ska yxas sönder eller rent av behållas. Jag har lovat att fixa handtag till de båda nya dörrarna till garderoben och lilltoan. Ett projekt för morgondagen.

Lilltoan: fungerar och spegel är uppsatt. Toasitsen satt inte ordentligt, men Marcus ska se om det går att fixa. Lampa saknas fortfarande liksom lite krokar osv. Kan iallafall användas redan nu.

Sovrummet: målat och tapetserat och nästan färdigt med nytt golv. Det saknas typ två planklängder. Sen ska sängarna upp dit, förstås, inget litet problem i sig.

Kommer bara elektrikern och målaren och gör sina saker så faller många bitar på plats. Men skitläskigt känns det med så många osäkra faktorer.

 

4 kommentarer

 1. Usch, ryser av igenkänning med att få allt att synka när det gäller hantverkare och inflytt. Håller tummarna att målaren dyker upp så det fixar sig! Stödkram skickas härmed 🙂

 2. hundadmin

  26 september 2013 at 16:02

  Tack, den behövs! 🙂
  Det fortsätter att krisa lite här och där, men enligt senaste rapporten har jag nu elvärme i köksgolvet. Jag har köpt handtag. Och kommoden har nästan levererats. Jösses … :O

 3. Tjejen med stenkoll, det är du det… 🙂 Viktigast att kök och i alla fall en toa funkar. Och jag antar att du vill få upp sängen till sovrummet om det skulle visa sig att målaren måste jobba i början på nästa vecka också. – Vilken utmaning att få upp en säng i den branta trappan och under det låga taket… Känns ändå som du har en trygg bundsförvant i Marcus. Ska bli spännande att se och höra fortsättningen…! 😉 Tusen tack för morgondagens hundrastning – i förskott.

 4. hundadmin

  27 september 2013 at 13:07

  Ja, nu fungerar köket i princip. Inte varmvatten än då, men kyl och frys är igång. De ska ta upp sängarna idag… håll tummarna för att det går bra! Målaren lyste med sin frånvaro, men elektrikern var där och kommer visst i början på nästa vecka också. Då kan det ju vara fint att komma ner påklädd och iordning. 🙂
  Marcus kändes stressad idag, förstår honom alltför väl.
  Hoppas nu elektrikern hinner få el till kontoret så jag kan få upp en arbetsplats lite snabbt och att badrummet kommer helt iordning så jag kan köra några tvättmaskiner också.
  Nu bara väntar jag på att det ska bli söndag…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*