Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Torsholma – veden färdigburen

Jösses, vad mycket vedklabbar det var att ta reda på efter de fällda träden. Egentligen skulle jag behövt en lastpall till, men det fick duga ändå så länge. Så snart jag får tag på en (kyl-/frysen nästa vecka?) så ska den kvarvarande högen vid sidan om ordnas till lite bättre också.

20130920_120426 Vågar inte stapla högre så inte allt rasar samman. Högen är sex lastpallar stor.

Inne jobbar Marcus vidare. Idag höll han bland annat på med fogning av kökskaklet. Och det räckte till att kakla ventilationstrumman. Vint, va?

20130920_110031Sen har dörrarna till skafferiskåpet kommit på plats.

20130920_110039Har inte visat hur fint det blev uppe med golvet mot den gröna väggen. Bilden blev inte så skarp och bra, men får duga.

20130920_110210

Nu blir det full fart nästa vecka. Hallgolvet är flytspacklat med golvvärmeslingor och ska nu kaklas. Målaren har ännu inte dykt upp och elektrikern har en del kvar att göra. så det återstår en hel del innan dagen F inträffar om 9 dagar.

 

 

4 kommentarer

  1. Åh, vad fint det kommer att bli! Vad är det för något på kakelväggen under trumman ovanför vedspisen? Blev fint med den inkaklade trumman. Vilka dagsverken du gjort med allt vedbärande!

    • hundadmin

      20 september 2013 at 21:47

      Till och med den gröna väggen? 😉
      Under kakeltrumman är det ett slags spjäll med vilket man reglerar om värmen ska gå in i rörspisen i vardagsrummet eller inte.
      Ja, vedhögen är imponerande om jag får säga det själv. Hoppas jag fått lite fler muskler på kuppen. 🙂

  2. ”Vint, va?” Som i snett och vint?

    • hundadmin

      20 september 2013 at 21:56

      Talar du düska? Vint? (en tysk på teve häromkvällen pratade om det svenska företaget Fattenfall.)
      Jodå, det är både vint och fint. Lite mindre vint blir det efter snickarnas insatser, men allt får de ju inte bort. Hör till charmen i den gamla träkåken!

Kommentarsfunktionen är avstängd.