Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Torsholma – badrummet fortskrider

Knappt en och en halv vecka och arbetet fortskrider. Själv har jag spacklat väggar i kontorsrummet.

hundhageHundarna var i nya hagen utanför kontorsrumsfönstret medan jag jobbade.kökselElektrikern har bland annat hittat denna vackra elledning. Dags att den byttes, tror jag bestämt.

byrå

 

Snickaren, å andra sidan, hittade en byrå. Jo, det är sant! Det finns en stor möbelpjäs inspikad bakom en trävägg på ena kattvinden. Nu ska den tas fram i ljuset så får vi se om den ska huggas till ved eller om den rentav ska renoveras och hamna i sovrummet. Kanske innehåller den en skatt?

I samma utrymme fanns ett stort getingbo, lite mindre kul. Men det ska vara omhändertaget, bara nån enstaka förvirrad bamsegeting surrar omkring där nu och letar efter sitt forna hem.

toa_uppeDetta är nya toan uppe som börjar ta form med väggar.

garderob_uppeIntill toan byggs en garderob.

allrum_uppeDet här blir kvar av ytan i främre rummet uppe och blir till ett allrum/gästrum. Här kommer bäddsoffan att rymmas.

bad_nere

Här nere i den steniga torpargrunden sitter Ove och spikar på ett nytt bjälklag till badrumsgolvet nere.bad_nere-2Åt andra hållet i badrummet ser man tydligt hur mycket stenbumlingar man samlat ihop för att få till en grund till huset i slutet på artonhundratalet.

Nu är inredningens placering spikad till badrum och toa, så nu ska det nog avancera snabbt här.

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Ojoj, här händer det grejer…

  2. Javisst gör det! Mobilbilderna blev ju rätt dåliga, en del av dem, men räcker för att se förändringen. 🙂 Det ska bli spännande att få fram möbeln på vinden.

Kommentarsfunktionen är avstängd.