2013-08-08 17.36.42Vädret var inte det bästa igår. Hemma var det hyfsat, iallafall varmt, så jag tänkte att shorts, sandaler och regnjacka blir en lagom kombination.

Well, nu regnade det lite mer än så. Och kallt blev det.

Iallafall körde jag lite dirigeringar på vatten med Lakrits. Anita och Jörgen hade placerat ut en konstgjord ö (lyser lite gul med björkruskor en bit bort på vattnet) och första gången drog sig Lakrits långt in mot vassen åt vänster och ville inte simma ut till ön. När han till sist gjorde det fyndade han en dummy på ön.

Nästa skick blev rakt på ön med nytt dummyfynd.

Sen skulle jag skicka ut mot tom ö, sen dirigera höger och så skulle Anita kasta en markering från båten när han simmade i rätt riktning. Här blev det lite problem: dels ville han undersöka av ön, simmade runt den och så, och när han sen tog mitt högertecken var det tveksamt, han var nära att vända tillbaka mot ön igen. Då kastade Anita rätt tidigt innan han hann ångra sig.

Senare gjorde jag om samma övning igen. Försökte blåsa honom före ön (så här i efterhand borde jag ha väntat ut honom, låtit honom undersöka klart först). Han visade då en antydan till höger (=ja, matte, jag har förstått vad du vill) men vände sen vänster till ön (=jag vet väl bäst själv, här har det funnits dummy förut). Efter ett par blås fick jag honom iallafall att simma höger och nu kunde Anita hålla inne kastet lite längre. När det sen kom satte han tydligt in turbomotorn.

Däremellan körde andra hundar vatten och b-prov nkl. Nästan hela Mockas kull var på plats. Jag hjälpte till som skytt åt Ellis och Katarina uppe på en platå med högt ogräs. På tillbakavägen gled jag nerför en väldigt lerig slänt, så nu var jag både blöt och smutsig.

Tacksam var jag över plastpåsen (att sitta på) med t-shirt och strumpor (att ta på sig) jag förvarade i bilen, så jag kom hem utan att frysa ihjäl. Körde bil i strumplästen, sandalerna fick droppa av sig på högergolvet.

Anita och jag ska prata vidare om Lakrits sökproblem lite längre fram när allt inte är så hektiskt.