Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Sökvilt

Jag gjorde en delförstoring av sökviltet. Vad är det för något?

sökvilt-124929Jag håller bestämt på att det är en kråka: storleken, den grå färgen på buken, de smala benen. Alternativen skulle vara and eller duva, och inget stämmer.

Inte för att detta skulle vara avgörande för hans resultat; bara för analysen av vad som går snett och vad man därmed bör försöka fixa till. Dumt att hålla på och specialträna kråka om det inte är det som är problemet, menar jag.

Vad ser ni för vilt på bilden?

 

2 kommentarer

  1. Jag tycker det ser ut som en liten andhona. Har det inte hänt innan att han struntar i kråkor så skulle jag inte bry mig så mycket eller specialträna det, han kanske bara är ”mentalt trött” och då kan konstigheter hända (och gör det oftast på prov…). Ta en paus, gör nåt annat ett tag och testa kanske senare i höst när det är svalare. Jag tycker ni är ett trevligt ekipage att se, så på’t igen bara!

  2. Jag tycker också det ser ut som en liten andhona då den har ljusa ben som är lite åtskiljda, förhållandevis korta vingar och kraftig kropp. Vinkeln gör nog att den ser mindre ut än i verkligheten.
    Glöm inte allt som gick bra! 🙂 Det var ju rätt dålig vind och tätväxande terräng både på land och vatten i denna ”gryta”, inte de lättaste förutsättningarna.

Kommentarsfunktionen är avstängd.