Betydligt mildare än förra året, men de två plusgraderna kändes ändå hårt på grund av den bistra vinden. Vi fick startnummer 10, vilket var ganska lagom. Då hann jag titta på några ekipage före oss, men behövde inte vänta jättelänge. Det var 25 ekipage totalt som startade idag.
Lakrits, då? Jag tror han var tagen av alla människor och hundar, han är inte van vid så stora evenemang. Han löste de långa passivitetspassen genom att nosa på fläckar, äta gräs och pipa. Däremot var han inte särskilt på i aktiviteten.
På minussidan
Okoncentrerad, åt gräs och luktade på goda fläckar, även när han skulle vara i fotposition. Fick flera gånger släpa iväg honom från fläcken.
Pep mycket, oftast inte superhögt, men alldeles för frekvent.
När en annan hund knallade medan vi stod i linjen, knallade även Lakrits. Jag tror han trodde det var lekdags när han såg två hundar ”inne på plan”.
På plussidan
Tog in alla fyra dummisarna, även tvåan, som jag pekade ut för honom för att jag trodde att han inte varit observant på den vänstra kastaren.
Gick inte upp i aktivitet när vi stod i linjen, utan var lugn och stadig vid sidan (förutom när den andra hunden knallade, då).
Bra avlämningar, även om de var i brösthöjd vid ett par tillfällen.
Jag har aldrig varit med om detta okoncentrerade beteende förut, inte när han vet att det är arbete på gång. Jag gissar att det var en försvarsmekanism som trädde i kraft för att det var en lite för jobbig miljö. Det var med andra ord en bra träningssituation och jag är iallafall nöjd med att jag fick alla fyra apporterna in i hand.
Största grattiset går till Cia och Speja, som klarade sig in i finalen och slutade femma. De åkte ut på en dubbel som Cia fick dirigera på. Men notera: Speja grejade dirigeringen så småningom, jätteduktigt av en nybörjarhund! A2 regerar såklart!