Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Nyårsträning

Igår tränade Annika och jag på golfbanan som omväxling. Lättgånget och lite varierande mark för diverse linjetag och markeringar. Till och med ett litet sök fick vi till. Här kan man helt klart utnyttja marken till en hel del trixiga övningar så länge golfarna håller sig borta.

Vi började med ett ganska långt linjetag från en granithöjd bort till en vassrugge vid en dammkant. Lakrits höll en riktigt rak och fin linje. Var så nöjd att jag överlät till den speedade gulingen att plocka in extradummien där ute.

Vi körde markeringar på några olika ställen: uppför berg, kast bakåt nerför sluttningar, kast snett framåt på plan mark men där omväxlande snö och barmark förvirrade avståndsbedömningen för telningarna. Svårt, tyckte de, men grejade uppgifterna till slut.

IMG_7572 IMG_7573 IMG_7574 IMG_7575 IMG_7576

Stilstudie av Cheysie – hon vänder och plockar upp apporten i ett svep medan snön sprutar.

Vi gjorde ett litet sök med fyra dummies där vi skickade varannan hund. Ut med nästa när nummer ett var på ingång med apport i mun. Lakrits saktade av och tittade efter Cheysie första gången, men kom när jag blåste inkallning. Andra gången de möttes saktade han bara in en aning men fortsatte sedan självständigt. Bra!

Vi avslutade vid en gles björkdunge genom att kasta varsin dubbelmarkering på linje sett från hundekipaget: först den längst bort, sen den närmaste. Och så inhämtning av dessa med senaste/närmaste först. Detta gick utmärkt, även att springa förbi ställe 1 ut till ställe 2.

Detta var första träningen efter magsjukan, och Lakrits var rätt trött efteråt. Magen är å andra sidan skapligt bra nu, i morse i det närmaste normal. Han får nu 2 dl i taget 4 gånger per dag, så får vi se när vi återgår till normal mängd två gånger per dag.

2 kommentarer

  1. – Fina bilder! Det blev bra träning på golfbanan. Vem kan tro att det är så pass varierad terräng (med skogsdungar och höga klippavsatser) på en golfbana? Det får vi göra om.

  2. hundadmin

    2 januari 2013 at 14:42

    Tack! 🙂 Nej, det är inte bara smådammar, bunkrar och välklippta gräsmattor, som man kan tro. Som barn åkte vi mycket skidor och pulka på golfbanan i Jönköping, så takterna sitter väl i …

Kommentarsfunktionen är avstängd.