Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Vet inte hur jag ska tolka

Imorse hade Lakrits spytt på golvet igen efter ett helt dygn utan sånt (bara diarréer). Det fanns en hel del röda strimmor i som jag tolkar som blod.

Jag ringde Arninge, som ändå tyckte att eftersom han är pigg så kan vi bara fortsätta som förut, så länge han inte fortsätter att spy så. Hon menade att det kan vara matstrupen som blivit irriterad av all galla.

Nu var jag ute på en promenad med båda och Lakrits satte sig och sket en gång. Inte sprutigt, men ändock diarré, och jag tycker färgen ser ut som blod. Det har jag lite tyckt tidigare också, men eftersom vi bytt foder till i/d på burk vars innehåll är lite rödbrunt har jag tänkt att det kanske är foderfärgen bara. Men nu var det lite mörkare rött än tidigare.

Han är dock fortsatt pigg och äter glatt när han får småportioner mat utblandat med mycket vatten.

Det är svårt att veta hur jag ska tolka detta. Om det bara är allmän irritation i tarmkanalerna eller om det faktiskt är något annat som besvärar hans mage. Typiskt nu när det nalkas nyår …

6 kommentarer

  1. Usch så jobbigt att han inte mår bra och att det är så där vagt ändå… Hoppas det går åt rätt håll snart!

    • hundadmin

      29 december 2012 at 13:37

      Ja, det känns verkligen vagt. Han är ju bra mycket piggare, men jag gillar samtidigt inte det jag tolkar som blod. Hoppas det vänder åt rätt håll och vi inte behöver åka in superakut under nyår till Albano eller så.

      • Jag är själv inte så glad för att stoppa i mat i en hund som fortfarande har diarré, jag vill gärna att magen varit lugn minst ett dygn först innan de får något (eller i alla fall något annat än Canicur och risavkok). De mår sällan dåligt av att svälta ett eller två dygn, i alla fall är det min erfarenhet. Förstår att du är orolig. 🙁

  2. Lina Kinnander

    29 december 2012 at 16:29

    Åh så jobbigt det är när de aldrig blir friska:-(. Nu har du ju varit i kontakt med vet men jag brukar också vara stenhård på ett dygn utan symptom innan jag ger nåt annat än canicur/procolin. Annars låter det väldigt mycket som Bosse hade det i sin ungdoms dar…

  3. Usch, förstår att du är orolig, Eva. Krya på dig, Lakritspojken! Bra att matte har kontakt med veterinären.

    • hundadmin

      29 december 2012 at 19:55

      Ja, tack till er alla som bryr er! Lite orolig är jag, det går upp och ner beroende på hur han mår och beter sig. Just nu är vi i stadiet blöt chokladpudding. Blandade i lite ris i senaste måltiden, men se det passade inte. Då tänkte jag att det får väl vara då, kanske lika bra att han hoppar ett mål eller två. Canikuren går dock fortfarande ner som roliga karameller.

Kommentarsfunktionen är avstängd.