Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Lakrits dålig i magen

Igårkväll fick Lakrits upp hela kvällsmåltiden. Givetvis på den rätt nyinköpta mattan nere i teverummet. Lite senare kom det upp galla på vardagsrumsgolvet. I natt spydde han galla ett par gånger till.

Det blev alltså bara en liten frukost med ris, en matsked rysk yoghurt och en massa vatten.

På morgonpromenaden bajsade han normalt, så jag hoppas att det bara är nåt tillfälligt och inget som sitter och spärrar i tarmen.

Lite otajmat, eftersom Jungman med flera ska komma hit på lunch idag. Avvaktar lite för att se hur han mår om en stund. Kasper är pigg, så det är iallafall knappast något smittsamt.

Edit:

Hann inte mer än posta detta förrän jag hörde ett nytt ulkande i köket. Det var riset som kom upp igen. Nu har han fått lite mer vatten med en sked yoghurt i för att iallafall hålla sig vätskad. Typiskt nog har jag inga diarrétabletter hemma, de gick åt i Frankrike.

Jungman kommer hit, men inte i förtid för att leka. Och Lakrits får väl bo i badrummet om så behövs för att han ska få ro. Hetsa upp sig med valp är inte lämpligt just nu. Han ter sig för övrigt lite dämpad, faktiskt.

1 kommentar

  1. Cheysie är inte dålig i magen, så det var nog inget som båda hittade på prommen i a f. Han har inte hittat något olämpligt hemma så här i juletider?
    Total svält i 24 tim är vad som gäller. Börjar man ge ngt ätbart tidigare så förlänger man det bara.
    Youghurten känns som ett frågetecken. Man ska ju undvika mjölkmat, och den räknas väl dit?
    Dricker han inte självmant så är det spruta, sked eller sportflaska som gäller. Royal Canin säljer ett utmärkt vätskeersättningsmedel.
    Efter 24 tim är det överkokt blaskigt ris som gäller. Så småningom med lite kokt fisk i.

Kommentarsfunktionen är avstängd.