Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Morgonträning

Måste skriva ett inlägg och berömma Kasper! Var just ute på förmiddagspromenad, och han gick så fint hela tiden. Ibland sade jag Fri och lät honom gå och nosa, och det verkar som om han vid nästa gång han ska gå fint klarar det mycket bättre då. Lite givande, lite tagande…
Körde lite Stanna under gång och vågade mig på att testa lite Ligg under gång. Nu har det ju blivit lite varmare så även det gick bra! Man får tänka på att det är en hundras utan underull, så det är kanske inte så konstigt om han vägrat under de kallaste månaderna. Han är inte jättesnabb vid läggandet, men han gör det!
Fortsatte träna lite när vi kom in igen, först lite apportbock: den gula tar han nu från golvet och backar jag något steg hänger han med nån halvmeter innan han släpper den. Kanon! Bytte sen till träbocken, som varit svårare. Jag lade den på golvet för att se om han skulle ta den. Han kikade lite busigt på mig, tog den och stack nerför trappan till vardagsrummet. 😉 Han tappade taget om den ett par gånger, men tog upp den igen. Okej, inte så bra att han drog iväg med den, men kanon att han bar den! Bytte mot massor av godis.
Vi gick tillbaka till köket och provade igen. Jag lade ned den på golvet, backade en meter och han tog den och gick mot mig. Inte ända fram, men han visade sin goda vilja. Då tyckte jag det var dags att avsluta för den här gången. Jag är så nöjd!
Sen körde vi lite mer läggande under gång och jag tyckte han blev lite snabbare inomhus. Efter att ha smulat sönder en tablettask med hundgodis har han nu somnat. Ikväll har vi Cattlin-kurs, får se om han är på lika bra humör då.

2 kommentarer

  1. Hej, Vad ni är duktiga.Klart att Kasper har så mycket mer i sitt huvud än Hippi med alla härliga aktiviteter som ni kan.Klart att han kan räkna ut fler drag efter alla turer han varit med om. Vi kommer så sakteliga. Alla dina kanontips ska vi träna på framöver.
    Kasper dina bilder gör dig verkligen. En så stilig unghund du är.För man får väl inte säga att du är ju så söööt, charmig, gullig ja helt oemotståndlig!

  2. Hej Hippi, vad charmad man blir (stoor svansvift)!
    Skulle vi träffas skulle jag kasta mig över dig, det lovar jag! 😉

    Tror att Kasper har lite väl mycket i sitt huvud ibland…
    Blogg om gårdagens träning kommer senare…

Kommentarsfunktionen är avstängd.